Villám csapott a lengyelek mellé

Óriási szerencsével úszták meg a zivatart a kárpátaljai hegyekben túrázó lengyel turisták. A megyei katasztrófa-elhárítási szolgálat tájékoztatója szerint az öt külföldi Tarackraszna (Kraszna) község térségében tartózkodott.

Épp a Kraszna-havas gerincén az egyik csúcs felé haladtak, amikor kitört a zivatar. Viharos szél támadt, de ami még félelmetesebb volt, az a körülöttük cikázó villámok. Mint később a lengyel turisták elmondták, az egyik villám épp mellettük csapott le, minek következtében két csapattag meg is sérült. Szerencséjükre a segítségükre siettek a közelben áfonyát szedegető helybéliek, és tehergépkocsival Tarackrasznára szállították a sérülteket, akiket addigra már mentőautó várt.

A técsői kórházban a mellkasukon és a végtagjaikon sérülteket ellátó orvosok szerint óriási szerencséjük volt, hogy nem beléjük, hanem csak közvetlen mellettük csapott le a villám. A 29 éves Szofija és az 54 esztendős Marek most a kárpátaljai orvosok gondoskodását élvezik, állapotuk kielégítő. Társaiknak nem esett bajuk.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó