Indulhat az iskola!

Péter Csaba, a KárpátHáz Civil Szervezet kuratóriumi elnöke szokásához híven idén is Bereg-vidéki elsősöket ajándékozott meg. A képviselő a jövőben gondolkodik – fontosnak tartja, és örül annak, hogy a nehéz körülmények ellenére is megtelnek az első osztályok iskolapadjai, ami azt bizonyítja, hogy nem költözik el mindenki, vannak, akik bíznak a jobb jövőben, mint ahogy ő is.

– Elsősorban át szeretném adni Péter Csaba üdvözletét, aki most sem feledkezett meg a gyerekekről. 241 kis elsőst érint az idei támogatás, ami bizony nagy segítség nemcsak a rászoruló szülőknek, hanem a tehetősebbeknek is. Az adománynak szerintem mindenhol örülnek, mi pedig azért vagyunk hálásak, mert a megyei képviselő évek óta fontosnak tartja, hogy megajándékozza az iskolakezdő gyermekeket – mondta Tóth Győző, a KárpátHáz Civil Szervezet ügyvezetője, majd átadta a csomagokat a tanintézmények vezetőinek, illetve képviselőinek.

Szegedi Erika, a Nagymuzsalyi Középiskola igazgatója elmondta, minden évben nagy segítség ez az elsős gyermekek szülei számára, főleg azoknak, akik nehéz körülmények között élnek. Hozzátette, idén 14 elsősük van, s az ő szüleiknek is nagy segítség Péter Csaba ajándék a, hiszen az árak évről évre emelkednek, egyre többe kerül egy gyermek beiskoláztatása.

Hasonlóan vélekedett a támogatásról Derceni Katalin, a Kígyósi Oktatási-nevelési Komplexum igazgatója, is aki örömmel újságolta, hogy idén kilenc elsősük van, amire már évek óta nem volt példa. – Kígyóson is sok az olyan család, melyeknek bizony jól jön minden támogatás, a jelenlegi elsősök között is vannak gyermekek, akik nagyon megörülnek majd a szép ajándéknak – mondta az igazgató.

A Borzsovai Általános Iskolában is több az elsős, mint korábban, összesen 15.

– Évről évre több iskolakezdő kis nebulónk van, ami nagy örömet jelent pedagógusnak, igazgatónak, mint ahogy az is, hogy Péter Csaba nem csak az elsősöknek segít. Nemrégen például egy beteg helyinek nyújtott anyagi támogatást – árulta el Sass Katalin igazgató, aki a szülők nevében is megköszönte a taneszköz-csomagot.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó