„Leírhatatlanul hiányzik a színpad…”

Számos dobogós helyezés ukrajnai és magyarországi versenyeken… Ezzel büszkélkedhet a két csapi lány.

Misák Bernadett és Szabó Klaudia és a Csapi 2. Sz. Széchenyi István Középiskolát végezték, mindketten 18 évesek. Jelenleg Magyarországon folytatják tanulmányaikat. Az egyetem előtt hosszú évekig foglalkoztak versenyszerűen a hastánc művészetével.

11 éves korukban csatlakoztak a Nargisz tánccsoporthoz. Klaudia 6, Bernadett pedig 7 évig volt tagja a kollektívának. Arab, indiai és egyiptomi néptáncokat mutattak be. Kezdetben városi ünnepségeken léptek fel, később meghívást kaptak a környező települések eseményeire is. Még egy éve sem csatlakoztak a csapathoz, amikor két második és egy első helyezést nyertek, junior csoportostánc kategóriában.

– Mondj valamit az első veresenyetekről?

– 2012 októberében Lembergben rendezték az összukrajnai hastáncversenyt. Emlékszem, mennyire izgatottak voltunk már az odaúton. Nagyon vártuk, hogy egy ilyen nagyszabású versenyen vehessünk részt. Persze lámpalázasak voltunk, de miután kiléptünk a színpadra, elszállt, és csak élveztük a reflektorfényt – meséli Klaudia.
Az első után sorozatban következtek az országos és nemzetközi versenyek, valamint táncfesztiválok. Minden évben részt vettek az Ungváron megrendezett Oriental Charm és European Bellydance Trophy hastáncversenyeken. Hasonló jellegű rendezvényekre utaztak Harkivba, Zsitomirba, Truszkavecre, Kijevbe és Budapestre. 6 év versenyzés alatt mindössze egyszer csúsztak le a dobogóról, akkor is a 4. helyen végeztek.

– Miért hagytátok abba? Nem hiányzik a táncolás?

– Mindketten magyarországi egyetemen tanulunk, így sajnos nem tudunk Csapra járni a próbákra. Leírhatatlanul hiányzik a színpad, a taps, a versenyek légköre, a fellépés előtti kellemes izgalom, az érzés tánc közben, amit nem lehet máshoz hasonlítani. Hiányzik a csapatunk is, és a rendkívül sok türelemmel bíró tanárnőnk – mondja Bernadett.

A lányok elmondása szerint, ha egyszer újra lehetőségük lenne rá, ismét színpadra állnának. Bernadett pedig a jövőben egy saját tánccsoportot szeretne vezetni.

Dzsurinec Alexandra,
a KISZó médiatanfolyamának résztvevője

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó