Megyei Kupa: először kupagyőztes a Nagyszőlősi FC

A Nagyszőlősi FC fennállása során először hódította el a Megyei Kupát, miután az ungvári Avangard Stadionban megrendezett hétvégi fináléban 4–2-re legyőzte a Koncházai Vitéz csapatát.

Az ugocsai gárda a 2016-os és a 2017-es elvesztett döntő után harmadszor futott neki az eddig hiányzó serleg elhódításának, míg az Ung-vidékiek most először jutott be a sorozat fináléjába. A nagyszőlősiek kezdték jobban a meccset, korán, már a találkozó 9. percében vezetést szereztek. Jurij Viscsak remek ütemben ugratta ki Vaszil Kovtant, aki kicselezte a kapust, majd az üres hálóba gurított. A gól után kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, míg nem a 38. percben büntetőből egyenlítettek a vitézek. Egy bedobást követően a 16-oson belül szabálytalankodtak Ruszlan Szoszkidával szemben. A megítélt büntetőt a sértett értékesítette, ismét nyílttá téve ezzel a mérkőzést. Sokáig azonban nem örülhettek a koncházaiak, ugyanis négy perccel később egy szélről érkező beadás után Mihajlo Repljuk ismét vezetéshez juttatta csapatát, így 2–1-es nagyszőlősi vezetésnél mentek szünetre a csapatok.

Fordulás után sem változott a játék képe, az ugocsaiak támadásaiban rendre ott volt a veszély, míg Koncháza minden igyekezete ellenére sem tudott komolyabb veszélyhelyzetet kialakítani. A kupafinálé Jurij Csonka duplájával dőlt el, a 63. percben 26 méteres szabadrúgásgólt lőtt a bal felső sarokba. A féléves kényszerszünet után a Vitéz kapujába visszatérő Volodimir Ovszijenko ugyan rajta volt, bele is ért a labdába, de a legendás kapus az erős lövést védeni nem tudta. A 81. percben a két koncházai védőt is befűző Jurij Viscsaktól kapott remek labdát Csonka, aki zavartalanul az üres kapuba passzolt. A Vitéz becsületére legyen mondva, hogy a lefújás pillanatáig harcoltak, küzdöttek. A lefújás előtt Ruszlan Szoszkida talált be, ezzel kozmetikázva a 4–2-es végeredményt. Egyébként Szoszkida lett a torna gólkirálya, míg a döntő legjobbjának Vjacseszlav Kovtant és Mihajlo Repljukot választották.

Az ezüst- és aranyérmeket, okleveleket, valamint a győztesnek járó kupát Ivan Duran, a Kárpátaljai Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke és Viktor Kacsur, a szövetség helyettes vezetőej nyújtotta át.

Szabó Sándor

Forrás:

KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó