A Hunyadi László Beregszászban

A Magyar Állami Operaház visszatérő vendég Beregszászban. A tavalyi nagy sikerű Bánk bánra több mint háromezren voltak kíváncsiak, a produkcióról még a New York Times is cikkezett. A hétvégén a Hunyadi László című operát mutatták be a tavalyihoz hasonlóan lelkes közönség előtt.

Mielőtt kezdetét vette volna az előadás, Babják Zoltán, Beregszász polgármestere, Szilágyi Mátyás, a beregszászi konzulátus főkonzulja, illetve dr. Főző Virág, az operaház főigazgató-helyettese köszöntötte a szép számban összegyűlt nézőközönséget. Ez utóbbi elárulta, a Magyar Állami Operaház, mint Magyarország legnagyobb kulturális intézménye, azt a fogadalmat tette, hogy minden évben ellátogatnak Beregszászba, és egy koncertszerű operával kedveskednek az itteni közönségnek.

Babják Zoltán Beregszász polgármestere köszönetet mondott az operaház vezetőségének, a szervezőknek, valamint az esemény lebonyolításában segítséget nyújtó testvértelepüléseinek a nem mindennapi élményért.

Az opera Medveczky Ádám vezényletével most is nagy sikert aratott. Reméljük, egy év múlva ismét valami igazán különleges művel lép fel Beregszászban a Magyar Állami Operaház zenekara és énekkara.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó