Megint botlott a Dinamo Kijev

A Dinamo Kijev új vezetőedzőjével, Olekszij Mihajlicsenkóval a kispadon másodszor sem tudott nyerni. Megtette ezt a Sahtar Doneck, ezzel hat forduló elteltével továbbra is hibátlan, s igen nagy léptekkel halad újabb bajnoki címe felé, hiába járunk még csak a szezon legelején.

A Dinamo az Európa Ligától búcsúzó Zorja Luhanszk zaporizzsjai otthonába látogatott. A vendégek két légiósuk, De Pena és Rodrigez góljaival kettővel elmentek, de a szünet előtt két ex-dinamós, Mihajlicsenko és Hromov összehozott egy szépítő találatot, előbbi távolról tüzelt, amit Bojko védett, de elsőnek Hromov csapott le a labdára. A hajrához érve pedig Abu Hanna ollózos góllal 2–2-re mentette a találkozót. Az eredmény mindenképp a Zorja számára kedvező, főként úgy, hogy hétközben még Európa Liga-meccsük volt, tehát fáradtabbak voltak. Az EL playoffjában amúgy szintén 2–2-et játszottak az Espanyol együttesével, de Barcelonában 3–1-re kaptak ki, úgy estek ki. Mint tudjuk, a spanyol csapat a csoportkörben a Ferencvárossal is megmérkőzik.

A Sahtar a másik donecki egylettel, az Olimpikkal találkozott és nyert nagyon simán. A négy sahtaros találatból a honosított brazil csatár, Junior Moraes kettőt vállalt, de a másik két gólpasszt is ő osztotta szét, előbb Solomonnak, majd Marlosnak.

A bajnoki tabellán második helyét őrző Deszna Csernyihiv gólnélküli döntetlent ért el azzal a lembergi Kárpátival, amelyiknek a kispadján az az Olekszandr Csizsevszkij ül ebben a szezonban, aki korábban hosszú éveken át erősítette az ungvári Zakarpattyát.

Az ukrán Premier Liga 6. játéknapjának eredményei: Csernyihiv–Kárpáti 0–0, FK Lviv–Mariupol 0–1, Vorszkla–Olekszandrija 0–1, Dnyipro-1–Kolosz Koloszivka 2–1, Zorja–Dinamo 2–2, Olimpik–Sahtar 0–4.

Az élboly állása: 1. Sahtar Doneck 18 pont, 2. Deszna Csernyihiv 11, 3. Zorja Luhanszk 11, 4. Olekszandrija 9, 5. Dinamo Kijev 8.

Forrás:

KISZó/Dunda György

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó