Megarox megarock Palágykomorócon

Ez az én hazám címmel először járt Kárpátalján a kaposvári Megarox társulat. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség meghívásának eleget téve léptek fel a palágykomoróci kultúrházban.

A 2010 júliusában alakult csoport már több mint 850 előadáson van túl, Jusits Zsolt alapítótagja mégis különlegesnek nevezte a mostani fellépést.

− Nagyelőadások alkalmával a színfalak mögött hangzavarban készülődünk, most pedig síri csendben, meghatódva hallgattuk kollégáink előadását, a velünk együtt éneklő közönséget.

Felemelő érzés volt megtapasztalni, milyen szeretettel és odaadással tapsolnak nekünk.

A kapcsolat két évvel ezelőtt alakult ki, amikor a Kisgejőci Néptánccsoport – a KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezetének ajánlásával – meghívást kapott a Határon Túli Magyarok Ifjúsági Találkozójára a Somogy megyei Nagyberkibe.

A csoportot vezetőjük, Jakab István, illetve a KMKSZ Palágykomoróci Alapszervezetének elnöke, Andrejcsák Tóth Anetta kísérte. Az előadás megszervezését és lebonyolítását is ő vállalta magára.

− 2017 nyara óta dédelgetjük ezt az álmot, most pedig sikerült megvalósítani.

Nagy örömmel tölt el, hogy településünkön köszönthettük a társulatot. Hosszú utat tettek meg értünk, ezért a parányi faluért. Hálás vagyok érte – mondta lapunknak Andrejcsák-Tóth Anetta.

A nézőtér megtelt a helyi és a szomszédos településekről érkező műkedvelőkkel.

− Az Ungvári járásban az elmúlt tíz évben kialakult egy kultúra iránt érdeklődő közönség. Az előadók és produkciók, melyeket igényelnek, széleskörű palettán mozognak. Mi pedig azon vagyunk, hogy minél színvonalasabb programokat biztosítsunk a nagyérdeműnek. Említhetjük itt a csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, a Háromszék Táncegyüttes és a Bekecs Néptáncegyüttes fellépéseit is – mondta Balogh Lívia, a KMKSZ UKSZ elnöke.

A Megarox társulat célja felkeresni a Kárpát-medence magyarlakta településeit, illetve minél több helyre elvinni a magyar rockopera, operett és musical hírét.

Csuha Ivett

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó