Záporos, zivataros folytatás lehűléssel

Pénteken a térségünket egy hidegfront éri el, ám még hosszabb napos időszakokra is számíthatunk. Nyugaton, északnyugaton az északi-északnyugati szelet, a Dunától keletre pedig az északkeleti szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Délután 19-29 fokot mérhetünk, nyugaton lesz napközben a leghűvösebb.
Gyenge hidegfronti hatás.

Szombaton túlnyomóan felhős lesz felettünk az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Többfelé várható átmeneti jelleggel eső, zápor, helyenként zivatar. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. A csúcshőmérséklet 18 és 29 fok között alakul, keleten, délkeleten lesz a legmelegebb.

Vasárnap is több helyen kell számítani átmeneti esőre, futó záporokra, zivatarokra.  Délután 18-27 fokot mérhetünk, ismét keleten, délkeleten lehet a legmelegebb.

Hétfőn egy mediterrán ciklon érheti el hazánkat, melynek hatására sokfelé csapadékos időre van kilátás, többfelé kiadós mennyiségű eső várható, zivatarokra is számítani kell. A szeles időben 17-25 fokot mérhetünk. Kedden már szárazabb, naposabb idő

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó