A jövő nagy futballistája

Nagyon őszinte kisfiú. A beszélgetésünket is azzal kezdte: –„Én olyan gyerek vagyok, aki nem szeret iskolába járni.”

Szuhai Tamás 8 éves, a Técsői Hollósy Simon Középiskola 3. A osztályosa. Nem igazán örül a szeptembernek, tisztában van azzal, hogy még többet kell tanulnia. Tamás eléggé önkritikus, szerinte baj van a szorzótáblával, mert néha elfelejti, és szeretne gyorsabban olvasni. Szerencsére anya ismeri az orvosságot az efféle problémákra, így a nyári vakáció programjai közé bekerült az olvasás és a szorzótábla-ismétlés is. Amúgy remekül telt a nyár, a barátaival sokat fürödtek, játszottak. Még vízisiklót is láttak. Otthon társasjátékozni szoktak, egyik kedvenc a „Mesterségem címere.”

A vakáció vége kicsit elromlott, mert belázasodott, még szurikat is kapott, de mindezt bátran, különösebb siránkozás és panasz nélkül viselte el.

A nyár nem csak játékkal és szórakozással telt, a kisfiú derekasan kiveszi részét a munkából is. Szívesen segít a szüleinek, apának a téli tüzelő behordásánál, anyának pedig a főzésben. Érdekli, mi miből és hogyan készül, már tükörtojást is tud sütni.

Tomi szeret sportolni. Sokáig keresgéltek, kipróbálta a teniszt, a pingpongot, az úszást, mindezt szívesen csinálta, de igazából a focicsapatban érzi magát otthon, ez az, amit szívvel-lélekkel csinál. Van kedvenc csapata is, a Barcelonának drukkol. Már azt is eldöntötte, hogy ő bizony focista lesz, ha megnő.

A legényke felsorolt tulajdonságaihoz hozzáadhatjuk a gyakorlatiasságot is. Már most gondol arra, mihez is kezd majd, ha valamilyen oknál fogva mégsem lenne belőle híres focista. Mivel a rajzon kívül az informatika is a kedvenc tantárgyai közé tartozik, úgy döntött, telefonokat és komputereket fog javítani. Biztosan sok munkája lesz, hiszen ezeken a fránya kütyükön mindig elromlik valami.

Bökényi Magdolna

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó