Nem csitul a botrány az ungvári szülészet körül

Szerdán békés akcióval tüntettek az Ungvári Városi Szülészet munkatársai a városi polgármesteri hivatalnál, amiről élő adásban tudósítottak a Facebook-on.

 

Nem csitul a botrány a megyeszékhely szülészete körül. A korábban sztrájkkal fenyegetőző kollektíva egyelőre békés akcióval jelezte a városháza falánál, nem tűri el, hogy Bohdan Andrijiv polgármester semmibe veszi a július 16-án történt új főorvos választás eredményét. A néhány tucatnyi plakáttal felszerelkezett orvoshoz, akik a „Szégyen” szót skandálták, a polgármester egyik helyettese, Olekszandr Bilak jött ki az épület elé. Elmondta, a kollektívától hétfőn érkezett tiltakozó beadványra öt napon belül választ adnak, s többször megismételte, a főorvos választás során szabálytalanságokat észleltek a hivatal ellenőrző szervei, ezért írtak ki új pályázatot. Amennyiben valaki úgy érzi, hogy jogai sérültek, jogorvoslatért forduljon a bírósághoz.

 

Mint ismeretes, a botrány annak kapcsán robbant ki, hogy  a szülészet új, még július 16-án megválasztott vezetőjével a városi tanács azóta sem hajlandó szerződést kötni. Ehelyett új pályázatot írt ki, mondván, Viktorija Pantyo szülésznő nem jogosult a vezetői beosztás betöltésére, mivel nincs még elegendő vezetői munkaviszonya. A kórház munkatársai szerint azonban valójában korrupciós megállapodásról van szó a pályázati bizottság és a polgármester között, aki a saját emberét, Jurij Lomagát szeretné látni a poszton. Az intézmény 145 munkatársa tiltakozó levelet intézett a polgármesterhez, az elnöki irodához, melyben hangot adtak felháborodásuknak, amiért nem számolnak a véleményükkel. Az ügyben azonban egyelőre nem történ előrelépés.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó