Cap István visszatért

Visszatérhetett hivatalába Cap István, Ungvár alpolgármestere, akit 2017 januárjában kezdett vegzálni az ügyészség Jurij Lucenko, akkori főügyész utasítására. Az országban történt hatalomváltást követően azonban rehabilitálták és felmentették a gyanúsítások alól.

A visszatéréséről és a városházán tapasztalt változásokról Cap István beszámolt Facebook-oldalán. Mint megjegyezte, csalódottan tapasztalta, hogy a hivatalban a 2016-os állapotokhoz képest jelentős a visszarendeződés. A városvezetésben óriási a fejetlenség, szó sem esik Ungvár jövőjéről. Minden fejlesztésre vonatkozó felvetésre azt válaszolják: nincs rá pénz. Az alpolgármester szerint a választópolgároknak hazudik a vezetés. Az évi 1,5 milliárd hrivnyából gazdálkodó városban elképzelhetetlen, hogy ne legyen pénz a 2016-ban általa kidolgozott és 11 400 ungvári által támogatott társadalmi büdzséről szóló projektre. Azzal mostanáig senki nem törődött, és emiatt több tízmillió hrivnyát veszített a városi költségvetés. Erről még az ügyészség is tud, de mindenki hallgat. Az alpolgármester közösségi oldalán javasolta a polgármesternek, hallgassák meg az illetékesek beszámolóját és menesszék a pályázatokért felelős bizottsági vezetőket az önkormányzat határozatainak szisztematikus ignorálása miatt.

Bohdan Andrijiv azonban elzárkózott a kérdés napirendre tűzése elől. Cap István megjegyezte, még kivár néhány napot, aztán hozzálát a rendcsináláshoz. Csak reméli, hogy e munkában segítségére lesz az ügyészség is.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó