Zsinórban ötödik győzelmét aratta a Minaji FC

Magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a Minaji FC együttese az FK Cserkascsina ellen a másodosztályú országos labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában.

Kopolovecék számára nem volt ismeretlen az ellenfél, hiszen az előző szezonban mindkét gárda még a harmadosztályban szerepelt. A közép-ukrajnai egylet az utolsó fordulóig vezette az A-csoport pontvadászatát és aspirált a bajnoki címre, de a zárófordulóban óriási meglepetésre kikaptak. A botlást kihasználta a Minaji FC és végül az élen végzett, ezzel pedig automatikusan a második vonalba jutott. Az FK Cserkascsina csapatának a feljutást osztályozón sikerült kivívnia.

Ami a bajnokit illeti, a Minaji FC az első pillanattól kezdve magához ragadta a kezdeményezést és igen korán, már a 11. percben vezetést szerzett Anton Kicsa révén, aztán 10 percre rá a vendégek egyenlítettek. Az első félidő végén 1–1-es döntetlennel mentek pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején öngóllal ismét megszerezte a vezetést a minaji gárda. A 3–1-es végeredményt Mihajlo Kopolovec állította be a 77. percben, ezzel otthon tartva a három pontot.

Egy héten belül ez volt a második győzelme a Minaji FC-nek, miután szerdán az Ukrán Kupa harmadik fordulójában hazai pályán egy feszült hangulatú találkozón Oleg Majik 84. percben szerzett találatával nyertek a szintén másodosztályú Voliny Luck ellen és ezzel bejutottak a sorozat nyolcaddöntőjébe. A kárpátaljai gárda zsinórban másodszor jutott be a legjobb 16 csapat közé az Ukrán Kupában, tavaly a Dinamo Kijev búcsúztatta a mieinket. A következő forduló párosítását október 2-án sorsolják ki, a mérkőzést pedig előreláthatóan október 30-án rendezik. Nagy a valószínűsége, hogy élvonalbeli ellenfelet kap a Minaji FC.

 

Forrás:
KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó