Hétvégén újabb hidegfront érkezik csapadékkal és széllel

Pénteken változóan napos-felhős időre van kilátás, egy-egy gyenge futó zápor átmenetileg csak néhol fordulhat elő. Veszít erejéből a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul, de helyenként talajmenti fagy, gyenge fagy sem kizárt. Délután 13-18 fokot mérhetünk.

Szombaton kezdetben kevesebb helyen, délután, este többfelé számíthatunk északnyugat felől esőre, záporokra. Napközben a délnyugati szél lehet élénk, majd estétől északnyugat felől északnyugatira fordul a légmozgás, mely egyre nagyobb területen megerősödik. Délután 10-17 fokot mérhetünk.

Vasárnap egy hidegfront miatt a Dunától keletre még elszórtan előfordulhat kisebb eső, futó zápor, de napos időszakokra is számíthatunk. Élénk, erős, helyenként viharos lehet az északi-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Hétfőn több, kedden kevesebb felhő lehet az égen, számottevő csapadék nem valószínű. Időnként élénk lehet a szél. Reggelente helyenként gyenge fagy előfordulhat, délutánonként pedig 9-15 fokot mérhetünk.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó