Jól melegítettek be a nemzetközi kupákra

Zsinórban negyedik győzelmét aratta az ukrán Premier Liga 9. fordulójában a Dinamo Kijev, amely aztán az Európa Ligában is értékes döntetlent zsebelt be. A Sahtar továbbra is képtelen hibázni, ezúttal a Zorja Luhanszk is nagyon elemében volt.

Olekszij Mihajlicsenko együttese Benjamin Verbic és Viktor Cigankov tizenegyesével kettő–nullára verte meg az egyébként szervezetten és tetszetősen futballozó újonc Dnyiprót. A Sahtar Doneck a Vorszklát intézte el egy sima négyessel, hazatérése után először talált be Jevhen Konopljanka az új csapatában. Gálázott a Zorja is, Viktor Szkripnik együttese öt gólig meg sem állt, a luhanszkiaknál duplát jegyzett fel a Dinamótól kölcsönvett, roppant tehetséges csatár, Nazarij Ruszin.

A 9. játéknap eredményei: Sahtar–Poltava 4–0, Kárpáti–Kolosz Kovalivka 1–2, Olekszandrija–FK Lviv 2–0, Dinamo–Dnyipro 2–0, Mariupol–Csernyihiv 0–4, Olimpik–Zorja 0–5. Az éllovas Sahtarnak 27 pontja van, a második és a harmadik helyen az egyaránt 17 pontos Deszna és Dinamo áll, az Olekszandrija 16, a Zorja 15 pontos.

Az országos küzdelmek után jól szerepeltek az érintett ukrán klubok a nemzetközi porondon is. A Sahtar a ráadás utolsó pillanatában győzte le az olasz Atalantát a milánói San Siróban, ezzel jó pozícióba került BL-csoportjában. Az Európa Ligában szereplő Olekszandrija hazai pályán 1–1-et játszott a három ukránt – Roman Jaremcsuk, Roman Bezusz, Igor Plasztun – foglalkoztató belga Genttel, míg a Dinamo Kijev értékes gól nélküli döntetlennel érkezett haza Svájcból, ahol a három magyart – Holender Filip, Vécsei Bálint, Kecskés Ákos – is soraiban tudó Luganóval meccselt, s két forduló után 4 ponttal, nulla kapott góllal vezeti a csoportját.

A KISZó Online-on arról is tudomást szerezhettek, hogy mely élvonalbeli csapatot kapta ellenfélül a Minaji FC az Ukrán Kupa nyolcaddöntőjében.

Forrás:
KISZó/Dunda György

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó