Zakatol a Sahtar, mögötte a Dinamo

Folytatta menetelését az ukrán élvonalban a Sahtar Doneck.

Luiz Castru együttese tizedik bajnokiját is behúzta, amivel beállította saját, 2003-as bravúros szezonrajtját. Az abszolút rekord viszont még odébb van, hét éve 15 győzelemmel rajtolt a donecki klub, amit akkor még Mircea Lucescu irányított.

A Premier Liga 10. játéknapján a Dnyipro otthonában nyert 2–0-ra a Sahtar, amelynek színeiben kezdőként lépett pályára a hazai publikum korábbi nagy kedvence, Jevhen Konopljanka. A vendégek góljait Júnior Moraes és Taison jegyezte. Előbbi az elején, utóbbi a hajrában talált be. A honosított Moraesnek ez volt már a 85. gólja az ukrán élvonalban, amivel beverekedte magát a hazai góllövők top 10-es csapatába.

A Dinamo is magabiztosan győzött, ezúttal az újonc Kolosz ellen. A szünetig nem esett gól, de a második negyvenöt percben négyszer is beköszöntek Olekszij Mihajlicsenko tanítványai. A bíró három tizenegyest is megítélt a kijeviek javára, amiből Cigankov egyet belőtt, egyet kihagyott. Rajta kívül még Verbic értékesített egy büntetőt, Beszedin pedig duplázott ezen a meccsen.

Nyerni tudott a harmadik ukrán kuparésztvevő, az Olekszandrija is. Volodimir Saran csapata a Kárpátit győzte le.

Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának eredményei: Vorszkla–Mariupol 1–1, Deszna–Olimpik 1–0, FK Lviv–Zorja 0–0, Dnyipro–Sahtar 0–2, Kolosz–Dinamo 0–4, Olekszandrija–Kárpáti 2–1.
A 30 pontjával hibátlan Sahtart tízpontos hátránnyal Csernyihiv és a Dinamo követi. Az Olekszandrija 19, a Zorja 16 pontos. A tabella legalján az Olimpik áll 5 ponttal, előtte pedig az az FK Lviv szerénykedik 7 ponttal, amely az Ukrán Kupa nyolcaddöntőjében a Minaji FC-vel találkozik.

Forrás:
KISZó/Dunda György

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó