Egy héten át élvezhetjük a vénasszonyok nyarát

Meleg idő várható a hétvégén, többfelé 20 fok körül alakulnak a maximumok, csapadékra nem kell számítani. A jövő héten is élvezhetjük a vénasszonyok nyarát.

Szombaton a ködfoltok feloszlása után döntően napos idő lesz, csapadék nélkül. A minimum hőmérséklet 3 és 9, a maximum 17 és 23 fok között várható. Vasárnap is napos idő lesz a köd feloszlása után, csapadékra nem kell számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Túlnyomóan napos időre számíthatunk a jövő hét folyamán is, inkább csak fátyolfelhők szűrhetik időnként a napsütést, csapadék sehol sem valószínű. Ugyanakkor a hajnali órákra foltokban pára, köd kialakulhat, mely a reggeli, kora délelőtti órákban gyorsan feloszlik majd. A hajnalok hűvösek lesznek, általában 10 fok alatti minimumkra van kilátás, de lesznek olyan tájak, ahol 4-5 fok köré is lehűlhet a levegő. Délutánonként viszont kellemes időben lesz részünk, a hét első felében akár a 23 fokot is elérheti a hőmérséklet, utána már kevésbé lesz ennyire meleg, az előrejelzések szerint jövő csütörtöktől már mindenütt 20 fok alá esnek a nappali maximumok, de a jó idő még kitart.

Forrás:
KISZó/MTI/Időkép

Post Author: KISZó