Ukrajna a címvédőn is átlépett, ott lesz az Európa-bajnokságon

Ukrajna 2–1-re legyőzte Portugáliát a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének B-csoportjában, ezzel kijutott a jövő évi kontinenstornára. Szerbia Litvánia legyőzésével egy pontra felzárkózott a címvédő portugálokra, mindkét csapatnak két mérkőzése van a selejtezősorozatból.

Nagyon egyszerű volt a képlet az ukránoknak a címvédő portugálok elleni Eb-selejtezőn: egy pont pont továbbjutást ért, ebben a tudatban léptek pályára. A vendégek meg abban, hogy egy újabb Cristiano Ronaldo-gól a zseni profi karrierjének a 700. találata lesz, így aztán nem csoda, ha minden egyes támadást rá hegyeztek ki. Ronaldo lőtt és fejelt becsülettel, de hol saját emberei, hol meg a veterán ukrán kapus, Andrij Pjatov állta a labda útját.

Nem ment a portugáloknak, a szünetben beállt Joao Félix az ötösön blokkolt egy hatalmas Bernardo Silva-lövést – pedig a keret erősségét jelzi, hogy nemcsak a tizenéves csodagyerek, hanem a nyáron a topklubok sora által üldözött Fernando Fernandes is a kispadon kezdett, az 50 millió eurót érő középpályással, Rúben Nevesszel egyetemben.

Nincsenek klasszisok és sztárok sem Andrij Sevcsenko keretében, csak sok-sok jól képzett, sokat futó és elszánt játékos, akik az első félidőben két gólig jutottak. Előbb a középcsatár Roman Jaremcsuk állt a legjobb helyen egy szöglet és egy Rui Patrício-bravúr után, majd Andrij Jarmolenko fejezett be nemes egyszerűséggel egy kontrát.

Igen ám, de a hajrára nagyon elfáradtak a hazaiak, Tarasz Sztepanenko összehozott egy büntetőt, amiért megkapta a második sárga lapját, Cristiano Ronaldo pedig élt a lehetőséggel. Aztán boldogan ugorhatott fel Kijev légterébe, nagyot csapva kezével örömében. Azt a 700-át! – gondolhatta. Joggal.

Aztán ugyanő teljesen mást gondolhatott, miután elpazarolt egy ziccert… Csapkodó játékot hozott az utolsó negyedóra, és három hatalmas portugál helyzetet? Ronaldo fejesét védte Pjatov, Pepe éles szögből ellőtt a kapu előtt, Danilo Pereira bombája meg a lécet rezgette csak meg.

Az ukránok kijutott az Európa-bajnokságra, a címvédő csak a Ronaldo-rekordnak örülhetett.

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó