A szépség, aki széppé varázsol

Danó Renáta neve sokak számára ismerősen csenghet. Részt vett a Kárpátok Szépe szépségversenyen, manapság pedig fodrászként áll helyt. Vallja, a külső ragyogás a belső kisugárzással van összefüggésben.

– A szépségversenyek hozták meg számodra az ismertséget.

– Mindig is imádtam a divatot és mindent, ami szép. Arról álmodoztam, hogy szépségversenyeken veszek részt, és a szépségiparban fogok elhelyezkedni. Már iskolás koromban több kisebb versenyen vettem részt – kezdi beszélgetésünket a huszonhárom éves derceni lány. – 2016-ban a kárpátaljai lányok számára adódott egy lehetőség, részt vehettünk egy szépségverseny castingján, amelyről két lányt juttattak tovább Dunaszerdahelyre, a Kárpátok Szépe megmérettetésre. Óriási meglepetésemre továbbjutottam. A közönségszavazáson én kaptam a Miss Média címet.

Ezt követte a Magyarok Világszépe verseny, amit Fásy Ádám szervezett Debrecenben.

A tét óriási volt, az első helyezett egy személygépkocsit, a második, illetve harmadik pedig félmillió forintot vihetett haza. Nagyon izgultam, reménykedtem a győzelemben. Amikor kimondták, hogy én lettem a második udvarhölgy, alig hittem el. Rájöttem: az álmok valóra válnak, csak nem szabad feladni. Ekkor kezdődött minden, számos lehetőség nyílt meg előttem, rengeteg forgatáson vettem részt, ezeken sok híres embert ismerhettem meg.

– Hogyan kerültél Budapestre?

– Ezzel együtt jött az elhatározás is, hogy mint a mesében, szerencsét próbálok. Fogtam a bőröndömet és elindultam, hogy tovább küzdjek az álmaimért. Mindezek előtt még Munkácson elvégeztem egy szakközépiskolát fodrász szakon. Pesten így előbb egy fodrászszalonban dolgoztam és modellkedtem.

Aztán úgy döntöttem, vállalkozásba kezdek, és elkezdtem kialakítani a saját kis helyemet.

– Most elsősorban a fodrászatra koncentrálsz.

– Ez a hobbim és a hivatásom. Elsősorban esküvői frizurákat készítek, mert számomra ez nyújtja a legnagyobb örömet. Mindenki tudja, hogy egy nő életében ez a várva várt nap a legfontosabb, és ehhez szeretnék én is hozzájárulni, mosolyt csalni az arcukra, magabiztossággal vértezni fel őket. Az a sok visszajelzés, amit tőlük kapok, engem is felvidít.

– Szerinted mitől lesz szép valaki, mire kell odafigyelnie?

– Úgy gondolom, a belső kisugárzásunk hatással van a külsőnkre is. Aki jól érzi magát, az kivirul, megszépül, a mosolya is ragyogóbb, a szeme is csillogóbb, és jó ránézni.

A magabiztos nők szépek.

– Mivel lehet elrontani a szépségápolást?

– Amire mindenkinek érdemes odafigyelnie, az az igényesség. A hajunk ápolása, az arcbőr kezelése, a szép kéz és köröm – elengedhetetlen. Nem feltétlen kell erre vagyont költeni, otthon is tehetünk azért, hogy ápoltak legyünk. Ne felejtsük el, még akkor is, ha rövid hajunk van, érdemes 2-3 havonta elmenni egy frissítő vágásra, bőrradírt alkalmazni az arcunkon, hogy a szennyeződéstől megszabadítsuk a bőrünket. Nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy fekete szemöldököt festetnek maguknak. Ezzel követik el a lehető legnagyobb baklövést, mivel az senkinek sem áll jól. Törekedjünk az esztétikára, a természetességre, ha egyedül nem megy, kérjük ki egy szakértő véleményét.

– Hogyan lehet formában maradni, te mire figyelsz oda?

– Kislánykoromban zavart, hogy túl vékony voltam, aztán idővel nőiesebb lett az alakom, most kifejezetten örülök, hogy szinte bármit ehetek, nem szaladnak fel a pluszkilók. Ennek ellenére odafigyelek a tiszta, egészséges étkezésre, főleg versenyek előtt, hogy az alakom mellett a bőröm is sima, fényes, hibátlan legyen. Nekem szerencsére nem problémás az arcbőröm, de amióta felköltöztem Pestre, jóval több figyelmet fordítok a karbantartására, mivel itt a klóros víz, a sok por meglehetősen igénybe veszi. Odafigyelek a tisztításra és a hidratálásra.

– Mi a célod?

– Mindig is önálló, független nő akartam lenni, most azon az úton haladok, hogy ezt megvalósítsam.

Hiszem, sok munkával és kitartással az álmok valóra válnak, ezért egy esküvői szalon kialakítása is reálisnak tűnik idővel. Létre akarok hozni egy olyan helyet, ahol a menyasszonyok minden igényét kielégíthetjük. Rengeteg energiát adnak a vendégek visszajelzései, az otthoniak szeretete és támogatása. Szeretnék még fotózásokon, szépségversenyeken megfordulni, de most már a fodrászat a legfontosabb, ebben a szakmában akarok hírnevet szerezni magamnak.

Simon Rita

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó