1645 elítélt van Kárpátalján

A kárpátaljai büntetés-végrehajtási intézmény részlegeiben 1645 elítélt szerepel a nyilvántartásban, derült ki a fegyintézet vezetőjének sajtótájékoztatóján, melyen az intézmény elmúlt kilenchavi tevékenységéről adott számot.

Mint azt Vitalij Mural elmondta, 64 olyan elítélt tartózkodik a fogházban, akit megfosztottak a jogtól, hogy bizonyos beosztásokat töltsön be. 56 személyt közmunkára, 18-at javító-nevelő munkára ítéltek. Az elítéltek nagy hányadának – 1507 személynek (azon belül 46 kiskorúnak) – a büntetését próbaidőre felfüggesztették, 33-törvénysértőre pénzbírságot róttak ki.

A sajtótájékoztatón jelen lévő társadalmi szervezetek – megyei Vöröskereszt, a HIV/AIDS-el élőket támogató megyei jótékonysági alapítvány, a kábítószer-ellenes egyesület – képviselőjének beszámolójából kiderült, hogy szoros együttműködést folytatnak a fegyintézettel az onnan kikerülő személyek beilleszkedése kapcsán. Többek között segítenek szociális szálláshoz juttatni őket, a betegségben szenvedőknek ellátást biztosítanak. A jelenlévők egyetértettek benne, hogy az első tapasztalatok rendkívül biztatóak.

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó