2019 perc a jótékonyság jegyében

Mint arról hírt adtunk, a Beregszászi 4. Számú Bendász István Cserkészcsapat, Magyarország Beregszászi Konzulátusa és a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség a hétvégén második alkalommal szervezte meg a „2019 perc az egészségért, a közösségért” elnevezésű rendezvényét a Beregszászi 4. Számú Kossuth Lajos Középiskolában.

Mivel a szervezők komolyan vették azt, hogy a futballmaraton valóban 2019 percig folyjanak, szombat reggel pontosan 9.00 órakor kezdték meg a játékot, hogy vasárnap délután kb. 17 órakor az utolsó meccsnek is vége legyen.

Mielőtt kezdetét vette volna a lassan Guinness-rekordok közé sorolható rendezvény, a szervezők köszöntötték a résztvevőket. Kulcsár Ferenc, azon reményének adott hangot, hogy érdekes és tartalmas két nap előtt állnak, s azóta ez be is bizonyosodott. Kitért a rendezvény jótékony voltára is. Most a kárpátaljai „elfelejtett” gyermekeket támogatták.

Adományozni a helyszínen kihelyezett perselyben lehetett, vagy online, a www.2019perc.hu weboldalon.

A  beregszászi konzulátus konzulja kifejtette, maga a külképviselet is számos sportrendezvényt szervez, és örömmel állnak minden helyi kezdeményezésű sportesemény mellé.

– Ez a mostani alkalom azért érdekes, mert itt a hatévestől a hatvanévesig bárki pályára léphet, és nemcsak a futballozhat, hanem számos más, érdekesebbnél érdekesebb program részese lehet – hangsúlyozta a diplomata.

Popovics Pál örömmel jegyezte meg, hogy nagy számban vesznek részt a sporteseményen a cserkészek, ami azt bizonyítja, hogy a természetjárás, a közösségi munka mellett a sportot is szeretik.

– A cserkészet az egészséges életmód egyik hírvivője – fejtette ki a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség elnöke, kiváló focizást kívánva mindenki számára.

– Egyik fő célunk az idén is – mint ahogy az már elhangzott – a jótékonykodás, hiszen nekünk, cserkészeknek a törvényünk egyik pontja azt mondja, a cserkész ahol tud, segít – kezdte mondanivalóját Tominec Mihály, a beregszászi cserkészcsapat parancsnoka.

– Idén legalább hatvan csapat érkezett, fociznak a TV21 és a Pulzus Rádió csapata, a görög katolikus ifjúsági szervezet, a KRISZ, a presbiterek, a beregszászi lelkészek, a makkosjánosi öregfiúk csapata, emellett számos iskola és kollégium is képviselteti magát más járásokból is – tette hozzá a cserkészparancsnok.

Szombaton és vasárnap tehát 2019 percen keresztül, közel harmincnégy órában megszakítás nélkül pattogott a labda.

Mindemellett lézerharc, méta, célbarúgó és kötélhúzó verseny, virtuális labdarúgás, társasjáték, mozi, karaoke is szerepet kapott a programban.

Minden résztvevő ajándékban részesült, illetve a csapatokat is több kategóriában díjazták. A legidősebb a Jánosi öregfiúk, a legkitartóbb a Titánok, a legeredményesebb a Másnaposok, a legcsajosabb a csapi lányok (Vadrózsák) csapata volt, a  legsportszerűbbek a 4. számú középiskola tanárai voltak.

A fődíj egy értékes kerékpár volt, amit sorsolás útján Mocsán Patrik, az FC Déda játékosa vihette haza.

Hegedűs Csilla

 

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó