Két újabb diftériás esetet észleltek a megyeszékhelyen

Újabb két külföldi diákról derült ki, hogy diftéria vírushordozó, adta hírül saját közösségi oldalán annak a magánklinikának az orvosa, aki az első esetet észlelte a megyeszékhelyen, s kórházba küldte az indiai származású orvostanhallgatót.

Mint azt Polyák Mihály, a megyei infektológiai kórház főorvosa lapunknak elmondta, a hír igaz, kedden a munkanap végén újabb két diákot utaltak be a megyei kórházba. Egyiknél a toxikus diftéria gyanúja igazolódott be, a másik leleteire még várni kell. Az esetek kapcsán szerdán az illetékesek sajtótájékoztatót hívtak össze.

dr.Bíró Erzsébet, a megyei egészségügyi főosztály megbízott vezetője lapunknak elmondta, sajnos az Ungvári Nemzeti Egyetemen tanuló külföldiek személyes iratai nem tartalmaznak egészségügyi adatokat. A megkérdezettek nem tudják megmondani, hazájukban kaptak-e valaha diftéria elleni védőoltást vagy sem, ezért mindnyájuknak felajánlották a vakcinálás lehetőségét.

Mint arról tegnap hírt adtunk, diftériás beteget találtak a megyeszékhelyen. Az indiai származású fiatalember az Ungvári Nemzeti Egyetem külföldieket oktató 2. számú orvosi karának hallgatója.

Magyar Tímea

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó