Mérlegen a Minaji FC első köre

Vereséggel zárta a másodosztályú országos labdarúgó-bajnokság első körét a Minaji FC. Vaszil Kobin együttese a jelentős élvonalbeli múlttal rendelkező Voliny Luck otthonában kapott ki 1–0-ra. A mindent eldöntő találatot a második félidő derekán az ex-válogatott csatár, Denisz Kozsanov szerezte.

Ez volt a minajiak negyedik veresége a tizenöt forduló során, ami egy újonctól nem rossz teljesítmény. Emellett nyolc győzelem és három döntetlen van még a tarsolyukban. Ha valaki a rajt előtt azt mondja, hogy féltávnál csupán négy pont lemaradásban lesznek az első helyezettől, alighanem a legtöbben ezt aláírták volna. Márpedig most ez a helyzet.

Arra is büszke lehet az Ung-vidéki alakulat, hogy az őszi szezon során volt egy hét meccses bajnoki veretlenségi sorozata, ezen belül öt találkozót zsinórban megnyert. Ebbe a periódusba tartozik a Kalus és a Voliny ellen sikerrel megvívott két kupameccs is, aminek köszönhetően – a tavalyi bravúros szerepléshez hasonlóan – az idén is eljutottak az Ukrán Kupa legjobb 16 csapata közé, ahol éppen ma délben fogadják a premier ligás FK Lviv együttesét.

A 15 bajnokin a kárpátaljai alakulat 24-szer vette be az ellenfelek kapuját. Ebből Hegedűs Róbert és Anatolij Nurijev egyaránt 7-7 gólt vállalt, mögöttük Oleg Maik és Araujo következik egy-egy duplával. A minajiak hálója 18 alkalommal zördült meg. A 15-ből 3 meccsen sikerült lehúzni a rolót, valamennyi ilyen alkalommal Andrij Popovics védte a kaput, aki nem mellesleg két tizenegyest is hárított.

Annak ellenére, hogy a másodosztály klasszikus őszi köre véget ért, a futballpályákon nem áll meg az élet. Már most hétvégén folytatódnak a küzdelmek, a tavaszi idényből előrehozott fordulóval. Mihajlo Kopolovecék ahhoz a Prikarpattya Ivano-Frankivszkhoz látogatnak, amelyiktől első ligás nyitómeccsükön, hazai pályán máig bántó, 3–0-ás vereséget szenvedtek. Lenne miért törleszteni…

A 16 csapatos másodosztály állása az első kör után: 1. Metaliszt Harkiv 31 pont, 2. Obolony-Brovar Kijev 31, 3. Ingulec Petrove 30, 4. FK Ruh Lviv 30, 5. Agrobiznesz Volocsiszk 28, 6. Voliny Luck 28, 7. Minaji FC 27, 8. Avangard Kramatorszk 24. 9. Prikarpattya Ivano-Frankivszk 20, 10. FK Mikolajiv 17, 11. Csornomorec Odessza 17, 12. Hirnik-Szport Horisnyi Plavni 15, 13. Balkani Zorja 13, 14. Kreminy Kremencsuk 7, 15. FK Cserkascsina 6, 16. Metalurg Zaporizzsja 5.

Forrás:
KISZó/Dunda György/Fotó:FC Minaj

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó