Leszavazták a Beregszász polgármesterét elmozdító indítványt

A Beregszászi Városi Tanács hétfői, soron kívüli ülésén nem támogatta a Babják Zoltán ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt – számolt be Beregszász polgármestere közösségi oldalán.

Az ülésen 21 képviselő jelent meg, két napirendi pontot vitattak meg. Az első Beregszászi Városi Tanács frakcióvezetői nyilatkozatának megvitatása, valamint Beregszász város polgármestere megbízatásának idő előtt történő megszüntetésére vonatkozó bizalmatlansági indítvány volt.

A napirendi pontok megvitatása előtt Irina Selemon képviselő felolvasta azt az ügyészségnek címzett képviselői beadványt, amely egy illegális kaszinó leleplezésével kapcsolatos bűnvádi eljárást érint. Már korábban is benyújtottak egy ilyen dokumentumot, ám nem adtak világos választ erre. Az új beadvány szerint a képviselők azt követelik, hogy a következő ülésen az ügyész adjon tájékoztatást ezen ügy kivizsgálásának menetéről. A képviselők ezt követően hozzáláttak a napirendi pontok megvitatásához – írta Babják Zoltán.

Az első kérdést illetően a tanács jegyzője felolvasta az egyeztető tanács tagjai által előkészített nyilatkozatot. Ennek megvitatása során Vitalij Antipov képviselő nem tudta cáfolni a médiában közzétett információt, viszont arról tájékoztatott, hogy jogászai foglalkoznak a kérdéssel. Olga Bizilja képviselő azt javasolta Antipovnak, hogy

a vádak cáfolása érdekében forduljon beadvánnyal a magyarországi rendvédelmi szervekhez, vagy lépje át a határt.

Az első napirendi pontot illetően a képviselők egyöntetűen megszavazták a határozattervezetet. Meg kell jegyezni, Antipov is megszavazta a döntést.

A második napirendi pont kapcsán Antipov képviselő, ennek kezdeményezője, kapott szót tájékoztatás céljából, ám ő bejelentette, hogy nem áll készen a kérdés prezentálására és Viktor Szajenkov képviselővel együtt elhagyta az üléstermet. Meg kell jegyezni, hogy a képviselő is megszavazta a napirendet.

Ivan Pauk, a város polgármesterének tanácsadója felháborodásának adott hangot a képviselők inkorrekt viselkedése miatt, azon véleményét hangoztatva, hogy tiszteletlenség ez részükről, mind a képviselőtestület, mind a város közössége iránt.

Mivel a Beregszászi Városi Tanács házszabálya titkos szavazást irányoz elő a második napirendi pontot illetően, ezért szünetet rendeltek el, hogy a szavazatszámláló bizottság előkészítse az eljárást. A szavazást követően Mikola Pavljuk , a szavazatszámláló bizottság elnöke felolvasta e bizottság jegyzőkönyvét,

amely szerint 19 szavazólapot adtak ki, s a következő eredmény született: mellette – 0, ellene – 17, tartózkodott – 2.

A képviselők egyöntetű szavazással jóváhagyták az erről szóló jegyzőkönyvet. Ennek értelmében a képviselők nem támogatták a bizalmatlansági indítványt Beregszász polgármesterével szemben és nem támogatták Beregszász város polgármestere megbízatásának idő előtt történő megszüntetését sem, ahogy azt Antipov képviselő kezdeményezte.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó