Napsütés és csapadék is lesz a hétvégén

Pénteken sokfelé indul párásan, ködösen a nap, délkeleten pedig kisebb eső is előfordulhat, majd napközben délkeleten, keleten és északkeleten számíthatunk esőre, záporokra.
Hajnalban 2-9, délután 12-17 fok között alakul a hőmérséklet.
Gyenge melegfronti hatás várható.

Szombaton sokfelé számíthatunk többórás napsütésre, de az időnként megnövekvő felhőkből elszórtan kisebb eső, futó zápor átmeneti jelleggel előfordulhat. A déli-délnyugati szelet élénk lökések kísérhetik. Délután 12-21 fokra van kilátás, keleten, délkeleten mérhetjük a legmagasabb értékeket. Éjjel csapadékmező érkezik.

Vasárnap kezdetben sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, néhol egy-egy zivatar sem kizárt, délután viszont egyre inkább az északi tájakra szorul a csapadékmező, miközben délnyugat felől felszakadozik a felhőzet. Többfelé élénk, erős lesz a változó irányú szél. A csúcshőmérséklet 8 és 18 fok között alakul, keleten lesz ismét melegebb.

Hétfőn és kedden napközben száraz időre van kilátás, de a hajnalok többfelé párásak, ködösek lehetnek. Csak egy-egy helyen élénkülhet meg a délkeleti szél. Hétfőn 9-13, kedden 10-16 fokra van kilátás.

Forrás:

KISZó/Idokep.hu

Post Author: KISZó