Véget ért a diftéria kapcsán elrendelt karantén

Újraindult a tanítás az Ungvári Nemzeti Egyetem 2. számú orvosi karán, mivel az utolsó észlelt eset óta eltelt lappangási időszak alatt nem történt új megbetegedés.

Vaszil Resetar, az Ungvári Városi Tanács egészségügyi osztályának vezetője a sajtónak nyilatkozva kifejtette, az említett kar diákjai tizenhárom napon át nem látogathatták az oktatási intézményt a diftéria miatt elrendelt karantén idején. Az elméleti órákon valamennyi indiai diák részt vehet, a kórházakban tartott gyakorlati órákra viszont csak azokat engedik, akik bizonyíthatóan rendelkeznek diftéria elleni védőoltással. Kárpátalján eddig 34161 ember oltatta be magát.

A megyei infektológiai kórházban továbbra is 15 egyetemi hallgatót ápolnak, új megbetegedések nem történtek az elmúlt napokban. Mint azt dr. Polyák Mihály, a kórház főorvosa elmondta, az antibiotikummal kezelt indiai páciensek egy részének kezelése már véget ért, de ismételten ellenőrzik kenetmintájukat, s csak azután bocsátják el őket. De senkinél nem tapasztaltak szövődményeket, a kezelés mindegyiküknél sikeresnek bizonyult.

Post Author: KISZó