Csak a szokásos: 2–0 a Minaji FC-nek

Továbbra is a közvetlen élboly tagja maradt a Minaji FC. A Premier Ligás tagságtól csupán két pontra álló Ung-vidéki klub egymás után a harmadik hazai pályán lejátszott találkozóját nyerte meg ugyanúgy 2–0-ra. Ráadásul mindháromszor a második félidőben sikerült a maga javára fordítani a meccset.

Az országos labdarúgó-bajnokság első ligájának második körét Ivano-Frankivszkban kezdte Vaszil Kobin együttese, s sikerült visszavágnia a nyitófordulóban elszenvedett hazai vereségért. A Minaj Arénában azóta sem tudott nyerni egyetlen ellenfél sem. A második kör második meccsén az FK Mikolajiv látogatott a megyeszékhely tőszomszédságában fekvő településre. Az első negyvenöt percben is a hazaiak futballoztak jobban, Hegedűs Róbert kétszer is veszélyeztetett, de ekkor még kimaradtak a helyzetek. Szünet után azonban már az eredményben is megmutatkozott a két csapat közötti különbség. Előbb a második játékrész első negyedórájának a vége előtt a Vaszil Pinyasko gáncsolásért megítélt büntetőt érvényesítette Anatolij Nurijev, majd az utolsó negyedórához közeledve ugyanő Olekszandr Glagola szögletét csúsztatta a kapuba: 2–0. A kiváló támadó középpályás már 10 gólnál jár a szezonban.

Ami nagyon érdekes: a minajiak ugyanolyan forgatókönyv alapján húzták be ezt a bajnokijukat, mint legutóbb az FK Lviv elleni kupameccset és annak előtte az Avangard Kramatorszk elleni párharcot. A szezonból még két játéknap van hátra, most hétvégén a tavaly még élvonalbeli Csornomorec Odesszához látogatnak Havrilenkóék, a november 23-i zárónapon pedig az éllovas Obolony-Brovart fogadják saját stadionjukban.

Tizenhét forduló után a kijevi együttes 37 pontjával vezeti a másodosztályt, a mögötte lévő, s még Premier Ligás helyet érő Metaliszt Harkivnak 35 pontja van, kettővel több, mint az ötödik helyen álló Minajnak. Közéjük furakodott be a Voliny Luck (34) és a lembergi Ruh (33), amelyik ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott.

A másik kárpátaljai csapat, a harmadosztályban érdekelt Ungvári FC is hozta a tőle megszokott formát, csakhogy ők negatív előjellel teszik ezt hétről hétre. Vaszil Varga együttese ezúttal az Obolony-Brovar második számú csapatától kapott ki nagyon csúnyán, 4–0-ra. Az ungváriaknak ez volt sorrendben az ötödik bukta, amit még csúfosabbá tesz a 0–14-es gólarány ezeken a meccseken. A most már csak a sereghajtó pozíciójának elkerüléséért küzdő Ungvári FC háza táján valami nagyon nincs rendben…

Forrás:
KISZó/Dunda György
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó