Új mezben a Puskás Aréna megnyitóján

A magyar labdarúgó-válogatott először tartott sajtótájékoztatót a Puskás Arénában. Az eseményen bemutatták a nemzeti csapat új, 2020-as mezeit, melyet a november 15-i stadionavatón is visel majd a válogatott és Marco Rossi szövetségi kapitány válaszolt az újságírók kérdéseire a soron következő két válogatott mérkőzés előtt.

A sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány mellett Dzsudzsák Balázs és Szoboszlai Domink válaszolt az újságírók kérdéseire, a két játékos mutatta be a válogatott új hazai mezeit.

„Az, hogy a nagy elődök után egy ilyen stadionban pályára léphetünk, nagyon felemelő érzés, nagy büszkeség. Reméljük a játékunk is ilyen érzéseket kelt majd” – fogalmazott Dzsudzsák Balázs a pénteki meccs kapcsán.

„Egyelőre játékosként az első meccsre kell figyelni, persze a Wales elleni meccs is ott jár a fejekben. Remélem, Uruguay ellen 68 ezer embernek tudjuk megmutatni, mit tudunk” – mondta Szoboszlai Dominik.

„Nagyon nagy dolog lesz a Wales elleni mérkőzés. Nyilván jobb lett volna itthon, de nem mi határozzuk meg a versenynaptárt. A pénteki meccs is nagy feladat lesz, az uruguayiaknál minden poszton világklasszisok szerepelnek. Jól akarunk teljesíteni, jó benyomást akarunk kelteni, mindkét meccs nagyon fontos” – fogalmazott Marco Rossi. Az olasz szakember azt is elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy a világ egyik legjobb edzője, Oscar Tabarez mellett foglalhat helyet a pénteki, Uruguay elleni meccsen.

A szövetségi kapitány előretekintve már a jövő keddi, Wales elleni idegenbeli sorsdöntő meccsre, a védelemben tapasztalható katasztrofális helyzetről beszélt: „Az elmúlt egy hónapban nagy hangsúlyt kapott a lélektani felkészítés, arra kértem a játékosokat, hogy ebben az egy hónapban külön összpontosítsanak a gyenge pontjaikra, hogy ezekre koncentráljanak, javítsanak ezeken. A védelemben tagadhatatlanul rosszul állunk. Korhut Mihály eltiltás, KádárTamás sérülés miatt nem játszhat. Willi Orbán esetében pedig egyelőre nem tudjuk, számíthatunk-e rá, de nem vagyok túl derűlátó. Mondhatjuk, hogy vészhelyzet állt elő a védelemben. A válogatásnál az egyik fő elv az volt, ki az, aki felmeri vállalni a párharcokat és megvan a megfelelő erőnléte. Nem küzdök a bőség zavarával. De sosem keresek alibit, és mindenkiben bízok, aki meghívót kapott”.

Az is elhangzott, hogy bár ez lesz Gera Zoltán búcsúmérkőzése, játszani nem fog, mert több mint egy év kihagyás után nem tudott volna olyan teljesítményt nyújtani, de neki ajánlja a csapat ezt a meccset, ilyen értelemben lesz ez a búcsúmérkőzése.

Ami pedig az új szerelést illeti, a Duna ihlette hullámokkal díszíti az Adidas a magyar labdarúgó-válogatott 2020–2021-es hazai mezét. A tervezésnél a modern tervezést a tradíciókkal ötvözték. A mez nyakánál fehér és zöld szegély látható, a mellkason a magyar nemzeti címer és az MLSZ logója között az Adidas embléma látható. Hátul a gallér alatt Magyarország felirat olvasható. A Puskás Aréna Uruguay elleni avatóján már ebben játszik a válogatott. Az új hazai mez bemutatója mellett a válogatott korábbi szereléseiből is készült egy kiállítás a Puskás Aréna sajtótermében. Az új idegenbeli mezt tavasszal mutatják be, így Walesben még nem abban játszik a csapat.

A november 15-i, történelmi találkozón a KISZó is ott lesz az új Puskás Arénában, ahonnan helyszíni fotókkal, videóval jelentkezünk majd!

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó