Hivatalosan is átadták a Puskás Arénát

Hivatalosan is átadták a Puskás Arénát péntek este, a Magyarország–Uruguay barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzés előtt.

Fürjes Balázs, a létesítmény építését irányító kormánybiztos azt mondta, ,,az átadás megtörtént azzal, hogy a szurkolók eljöttek, megtöltötték és birtokba vették az arénát”. Kiemelte, hogy az építkezés

15 ezer magyar embernek adott munkát,

a drukkereket pedig arra buzdította, hogy mutassák meg a válogatottnak, milyen lenne a hangulat, ha jövőre ebben az arénában játszhatna Európa-bajnoki mérkőzéseket.

    A kezdő sípszó előtt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke és Kubatov Gábor, az FTC  elnöke ünnepélyesen elbúcsúztatta a 97-szeres válogatott Gera Zoltánt, aki ma már az U21-es nemzeti együttes szövetségi edzőjeként dolgozik.

MTI/Illyés Tibor

    A megnyitó ünnepség elején számos korábbi férfi és női válogatott labdarúgót, így többek között Dárdai Pált, Király Gábort, Illés Bélát, Pisont Istvánt, Pádár Anitát, Lovász Gyöngyit, Bognár Györgyöt, Nagy Antalt, Csapó Károlyt, Dunai Antalt, Rákosi Gyulát, valamint Fenyvesi Mátét szólították a gyepre. Szintén besétált a pályára a legidősebb, még élő magyar válogatott labdarúgó, a 92 esztendős Raduly József, aki azt mondta, az egykori Népstadion

,,számunkra még akkor is szép volt, amikor nem volt a legjobb állapotban, ez a mostani aréna pedig gyönyörű”.

    A Magyarország–Uruguay mérkőzés kezdőrúgását Gera Zoltán, valamint a 93 esztendős Nyikita Szimonjan végezte el. Utóbbi az egykori Népstadion 1953-as Budapest Honvéd-Szpartak Moszkva nyitómérkőzésén a vendégegyüttes futballistájaként lépett pályára, és akkor is ő végezte el a kezdőrúgást.

    A Puskás Arénában a jövő évi Európa-bajnokságon három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek.

Az új Puskás Aréna felépülése azt bizonyítja, hogy a labdarúgás nem halt meg Magyarországon

– mondta a 61-szeres válogatott Mészöly Kálmán az M4 Sportnak adott exkluzív interjújában.

A Puskás Aréna az avatás napján, 2019. november 15-én.
MTI/Illyés Tibor

A 78 éves legendás sportember szerint jövő kedden nagyon nehéz dolga lesz a nemzeti csapatnak Cardiffban, amikor Wales vendégeként lép pályára az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában, ugyanakkor Mészöly annak a reményének adott hangot, hogy addigra minden tekintetben összeáll a magyarok játéka.

,,Ma is vannak Magyarországon tehetséges játékosok, de még többnek kellene lennie, mert mi, magyarok a futballra születtünk, akármit mondanak” – jelentette ki az 1964-ben Európa-bajnoki bronzérmes korábbi labdarúgó, aki szövetségi kapitányként 61 alkalommal vezette a magyar válogatottat.

Mészöly azt kívánta a nemzeti csapat tagjainak, hogy minél több világeseményre jussanak ki, mert mint mondta, “másképpen nem jegyzik a játékosokat nemzetközi szinten”.

 

Forrás:
KISZó/MTI

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó