Barta Szabolccsal köt választási megállapodást az UMDSZ és a KMKSZ

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség képviselői megvitatták a mezőkaszonyi és a homoki kistérségben december 22-én tartandó helyhatósági választások kérdéseit.

A szervezetek közös közleményt adtak ki, amiben kijelentik, hogy a mezőkaszonyi kistérség elnöki posztjára Barta Szabolcs jelölttel kötnek választási megállapodást, emellett pedig további egyeztetést folytatnak a kistérségek képviselőjelöltjeinek támogatásáról.

A Kárpáti Igaz Szónak korábban már nyilatkozott Barta Szabolcs vállalkozó, aki a nyolc község egyesülésével kapcsolatban elmondta: sokat ki lehetne hozni ebből a társulásból. Kaszony turisztikai központ, a környező településekben is van lehetőség. Iskolák, óvodák és egészségügyi intézmények vannak, ezeket viszont mindenképp korszerűsíteni kell. Fontos, hogy a kistérség megalakulása után az összes falu egységesen fejlődjön. Ezért olyan polgármesterre lenne szükség, aki összefogja a lakosságot, kohéziót tud teremteni, integráló személyiség és nem osztja meg a magyarságot.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó