Új határátkelőkre van szükség

Nem új keletű, hogy Badaló és a szomszédos Tarpa között kishatárforgalom megnyitásáról gondolkodnak. Mint ahogy Péter Csaba, a badalói születésű üzletember fogalmazott, az a környék – Badaló, Halábor, Tiszacsoma – igencsak elzárt része a Beregszászi járásnak, viszont egy határnyitás fordulatot hozna.

– A minap Tarpán találkoztunk dr. Tilki Attilával, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4. számú Vásárosnamény központú választókerületének egyéni országgyűlési képviselőjével, s a találkozó legfőbb gondolata a Badaló–Tarpa határátkelő megnyitásának a lehetősége volt – jegyezte meg Péter Csaba. – A megyei tanácsüléseken is szó esett már erről, a kérést Petro Porosenkóhoz, korábbi ukrán elnökhöz is eljuttattuk, most pedig

Volodimir Zelenszkijhez fogunk fordulni, hogy Badaló és Tarpa között kishatárforgalom nyíljon.

Erre ugyanis adott a lehetőség, a két település csupán hat kilométerre fekszik egymástól, ezért nem lenne szükség egy nagy beruházásra, hogy határt tudjunk nyitni. Ennek elősegítése érdekében az említett falvakban aláírásgyűjtést szervezünk, az íveket el szeretnénk juttatni Volodimir Zelenszkihez és Orbán Viktor magyar miniszterelnökhöz.

Péter Csaba hozzátette, a Csap–Záhony közti híd nem sokáig bírja már a teherforgalmat, felújításra szorul. Ezért arra is kell gondolni, hová fogják átirányítani azt az óriási teherforgalmat.

– Ha a forgalmat az Asztély–Beregsurányi határátkelőre terelik, tönkremegy a környék az óriási terheléstől,

az amúgy is rossz állapotban lévő infrastruktúránk még kritikusabbá válik. Ezeket a dolgokat is figyelembe véve mihamarabb lépni kell. Bízunk benne, hogy az ukrán kormány is megérti az említett problémák fontosságát, és intézkedik tesz a jó ügyek érdekében – fejtette ki a megyei képviselő.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó