Minaji menetelés, ungvári bukdácsolás

A hazai pályán aratott bravúrgyőzelem után 1–1-es döntetlent játszott a Csornomorec Odessza vendégeként a Minaji FC a másodosztályú országos labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában. A másik kárpátaljai egylet, a harmadosztályban érdekelt Ungvári FC a legutóbbi fordulóban hatodik vereségét szenvedte el zsinórban.

A második kör harmadik meccsén Vaszil Kobin együttese az első perctől kezdve sokkal kezdeményezőbb volt Odesszában. Nem is kellett sok nekik, hogy előnybe kerüljenek: egy kezezés miatt megítélt büntetőt Anatolij Nurijev értékesített magabiztosan a tizenkettedik percben, ám még az első játékrész közepén a hazaiak egyenlítettek. Így 1–1-gyel mentek szünetre a csapatok. A második félidőben mindkét csapat előtt adódott lehetőség, de ezeket nem tudták gólra váltani, így pontosztozkodással zárult a találkozó.

Rendkívül szoros a pontvadászat, tizennyolc forduló után az egyaránt 37 pontos Voliny Luck és az Obolony-Brovari vezeti a másodosztályt, a harmadik helyen álló Metaliszt Harkivnak 35 pontja van, eggyel több, mint a 6. helyezett Minajnak. A kárpátaljai egylet mellett jobb gólaránya miatt ötödik Ingulecnek és a hetedik helyen tanyázó Agrobiznesznek is 34 pontja van. A szezonból már csak egy játéknap van hátra, Hegedűsék most hétvégén november 23-án az éllovas Obolony-Brovart fogadják a Minaj Arénában.

Az elmúlt fordulóban folytatódott az Ungvári FC negatív sorozata. Vaszil Varga együttese a 21. játéknapon, hazai pályán sima 4–0-ás vereséget szenvedett a Niva Ternopiltól. Az ungváriaknak ez volt zsinórban a hatodik vereségük, ráadásul immár 540 perc óta gólképtelenek, mindeközben a hat mérkőzésen gombócból is sok 18 gólt kaptak. A harmadosztály A-csoportjában az ungváriak a 11 csapatos mezőnyben 19 pontjukkal a 9. helyről várják a szombaton sorra kerülő idei utolsó 22. fordulót. Az Ungvári FC a sokkal jobb játékerőt képviselő Dinaz Vishorod otthonába látogat, kevés az esélyünk a sikerre.

 

Forrás:
KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó