Búvárokat halásztak ki a Tiszából

Az ukrán határvédelmi szolgálat megerősítette a kárpátaljai határszakaszokat, mert a térségben fokozódik a csempésztevékenység. Vidékünkre újabb erőket vezényeltek, mozgósították a tartalékos állományt. Az intézkedésnek köszönhetően eredményesebbé vált a cigarettacsempészekkel szembeni harc.

Legutóbb Terebesfejérpatak (Gyilove) térségében hajtottak végre sikeres akciót. A rahói járási település helyőrségétől szerzett információ szerint cigarettacsempészek tevékenykednek a Tisza mentén. A megerősített gyorsreagálású egység a megadott helyszínre érve két búváröltözéket viselő fiatalembert talált. A közelben tartózkodott egy harmadik személy is, akinek táskájában száraz ruhanemű volt.

A Tiszából kifogott búvárokról kiderült, hogy 17 és 21 éves ukrán állampolgárok. A férfiakat előállították a helyi őrparancsnokságra.

Miközben a kihallgatásuk zajlott, az ukrán és a román határőrök közös járőrcsapata a térségben rábukkant négy ládára. Az egyik közeli portán széna közé rejtett, fekete fóliába burkolt kartondobozokból 1500 doboz zárjegy nélküli cigaretta került elő. A 21 éves búvárt a bíróság hétnapi elzárásra ítélte. Fiatalkorú bűntársa megúszta annyival, hogy elkobozták a vízhatlan búváröltözékét.

A Munkácsi Határőrosztag sajtószolgálatának tájékoztatója szerint ezzel a Tiszában búvárkodóktól elkobzott öltözékek száma 30-ra gyarapodott.

Képünk illusztráció.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó