Bál a jótékonyság jegyében

A huszti családi típusú gyermekotthon technikai felszerelésének támogatása céljából szerveztek jótékonysági estet Palágykomorócon. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség helyi alapszervezete a szolgáló szeretet védőszentjéről, Szent Erzsébetről nevezte el az első alkalommal életre hívott rendezvényt.

Andrejcsák-Tóth Anetta, a KMKSZ Palágykomoróci Alapszervezetének elnöke, a bál főszervezője nyitó beszédében ismertette a bál kedvezményezettjeinek történetét, majd a jótékonykodás pozitívumaira hívta fel a figyelmet.

 

Cseh Áron, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának konzulja kifejtette, a konzulátus az ilyen és ehhez hasonló nemes célokat maximálisan támogatja. Sok sikert kívánt a családi típusú gyermekotthonok működtetéséhez, hiszen, mint hangsúlyozta, fontos a gyerekek családban való nevelkedése.

− Nagy öröm számomra, hogy itt, az Ungvári járásban széles az a kulturális paletta, melyben közösségeink megmutatják magukat. Palágykomorócon idén már volt egy jótékonysági kezdeményezés, amivel akkor szolyvai árvákat támogattak − mondta Balogh Lívia, a KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezetének (UKSZ) elnöke. − Ez a magyar közösség olyanokat támogat, akik Huszton nevelnek gyerekeket. Ennél szebb példája Kárpátalján a jótékonykodásnak, annak a nagy szívnek, amellyel a magyarság él, és amellyel más nemzetek felé fordul, talán nem is lehet.

Joszip Poszipanka, a Kárpátalja árvák nélkül társadalmi szervezet elnöke felszólalásában elmesélte, a feleségével maguk is nevelőszülőként kezdték, majd köszönetét fejezte ki a rendezvény megszervezéséért. Érdekességként kiemelte, a mostani kedvezményezett szintén nevelőszülőknél nevelkedett.

A bálon jelen lévő Erzsébetek és Katalinok emléklapot és egy-egy szál rózsát vehettek át. A helyi Örökzöld Nyugdíjasklub ünnepi műsora remek hangolódásként szolgált az est további részére.

Tóth Renáta fotózónája mellett senki sem tudott szó – esetünkben kép – nélkül elmenni. A talpalávalót Palkó Tibor és zenekara szolgáltatta.

Az I. Jótékonysági Erzsébet-bál Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága és a KMKSZ UKSZ jóvoltából jött létre. Emellett Magyarország Ungvári Főkonzulátusa, a Kenguru Jótékonysági Alapítvány, az Italia Snack&Pizza étterem, Dikovec Renáta, Váradi Tamás és ifj. Veres József felajánlásai segítették a rendezvény színvonalának emelését.

A bálon befolyt összeg 17 290 hrivnya és 10 euró volt.

Csuha Ivett

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó