„Dicsérjék fenn nevét mind a népek” – advent a Tiszaháton

Advent első vasárnapján Tiszapéterfalván is fellobbant az ünnepre való készülődés első gyertyája a település köztéri adventi koszorúján.

A bensőséges összejövetelen Pősze Henrietta, a helyi tájmúzeum és galéria igazgató asszonya köszöntötte a megjelenteket, majd Seres János református esperes szólt az ünneplőkhöz. Az esperes úr Isten fiának második eljöveteléről szólva a szentírás passzusairól szólván hangsúlyozta, miszerint a Biblia valamennyi jövendölése valóra vált már, csak a Megváltó újabb eljövete várat magára, hogy megéltethessünk érdemeink és gyarlóságaink okán.

Pősze Sándor tiszabökényi görög katolikus áldozópap a XXI. századi ember gyarlóságait, az ünnepet talmi csillogással megtöltő felesleges fogyasztás jelenségét ostorozta. Hiszen karácsonyt és a Megváltó születésnapját várva egyre inkább a külsőségekben éljük meg az ünnepet ahelyett, hogy számadást végeznénk az elmúlt esztendőről.

Az ünnep záróakkordjaként a résztvevők a Miatyánk közös elimádkozásával búcsúztak egymástól, hogy egy hét múltán ismét összejöjjenek a várakozás második gyertyájának fellobbanását ünnepelve.

Matúz István

Forrás:
KISZó
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó