Szalagtűző ünnepség a Nagyberegi Református Líceumban

A Nagyberegi Református Líceum szalagavató ünnepségét a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola átriumában rendezték. Idén két osztályban 38 végzős mellére tűzték fel a reményt szimbolizáló zöld szalagot. Az ünnepség a tanintézmény Aranykéve néptáncegyüttesének fellépésével kezdődött, ezt követően igei szolgálatot tartott Tóth László, a líceum lelkészigazgatója.

A szalagtűzőn vendégek is részt vettek, a végzősöket és a megjelenteket Gyebnár István, a beregszászi konzulátus konzulja, Püspöki Attila, Nagybereg polgármestere köszöntötte, Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyház főgondnoka levelet küldött, melyet egy diák olvasott fel.

Kovács András, a líceum igazgatója kifejtette, sok feladat áll még a végzősök előtt, de arra kérte őket, ne csüggedjenek, mert az Úristen az, akire építhetik házaikat. Majd annak az ácsmesternek a történetét mesélte el, aki az utolsó munkáját úgy végezte el, hogy már előtte feladta a mesterségét…

– A folytatásban nektek is építenetek kell, minden egyes szeget és lécet egymásra rakva falakat húzni, és nem megtorpanni a nehézségeknél, hanem bátran előrelépni, és magát a fundamentumot az Úristenre bízni. Mert ahol az Isten jelen van, ott van fejlődés – intézte szavait a végzősökhöz az igazgató.

Az alkalom legünnepélyesebb pillanatai következtek: az osztályfőnökök feltűzték tanítványaik mellére a zöld szalagot – az „A” osztályos tanulóknak Tar Tímea, a „B” osztályosokéra pedig Gálfi Dezső. A 10-ikesek  köszöntése után maguk az ünnepeltek azon szívből jövő gondolataikat osztották meg, melyek az elmúlt évek során fogalmazódtak meg bennük. Ez pedig nem volt más, mint a hála, az Úristenbe vetett hit, a barátság, a család,  valamint a hazaszeretet és a jövő hite.

Hegedűs Csilla

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó