Itt a tél

December beköszöntével megérkezett a télies időjárás is. A havazás következtében az utakon torlódások, a menetrendekben késések alakultak ki, az embereken pedig eluralkodott a pánik.

Megszokott, hogy az első hó ilyen reakciót vált ki. Az is, hogy felkészületlenül éri az illetékes szerveket. Lássuk, mire számíthatunk a továbbiakban.

− A hét eleji havazások és a 0 Celsius-fok alatti hőmérséklet következményeként az utak felfagynak, síkossá válnak. Előrejelzéseink szerint vasárnap és hétfő folyamán helyenként – különösen a hegyvidékeken – előfordulhat havazás – mondta Ruszlan Ozimko.

A Kárpátaljai Megyei Hidrometeorológiai Központ meteorológusa szerint az éjszakai órákban maradnak a mínuszok. Ilyenkor akár -8 fok is lehet, a hegyvidékeken -12 fokig csökkenhet a hőmérséklet. Napközben ennél valamivel melegebbet mutat majd a hőmérő higanyszála, 2 és -3 fok közötti értéket mérhetünk.

− A kora reggeli órákban helyenként – leginkább a folyók mentén – ködfátyol is előfordulhat – tette hozzá a meteorológus.

Csuha Ivett

Forrás:
KISZó/Fotó:Zunko Barnabás

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó