Manchesteri eredmény a Sahtar meccsén

Szezonbeli második döntetlenjét játszotta az ukrán élvonalban a Sahtar Doneck. Az Olekszandrija után most a Mariupolnak sikerült pontokat elcsennie a bajnoki címvédőtől.

Sztepanenkóék a Bajnokok Ligájában a Manchester City otthonában elért 1–1-es bravúros döntetlen után utaztak Mariupolba, ahol Taison tizenegyesével hamar előnyhöz jutottak, de a hazaiak szünet után képesek voltak az egyenlítésre.

A ponthullajtás ellenére senki sem veszélyezteti a doneckiek újabb bajnoki elsőségét. Előnyük 11 pont a második Dinamótól. Olekszij Mihajlicsenko együttese a legutóbbi fordulóban az Olimpikot verte meg 3–1-re, a szerbek ellen a válogatottban is gólt szerző Beszedin duplázott. A D-betűsök az Európa Ligában a 96. percben kapott találat miatt a Malmő ellen 4–3-ra elveszített meccs után voltak.

Az EL-ben a német Wolfsburggal szemben veszítő Olekszandrija a hazai bajnokságban sem vigasztalódott, az idény egyik legstabilabban teljesítő gárdája, a Deszna magabiztosan gyűrte le Volodimir Saran legénységét.

Negatív klubrekordot jelentő 10 meccses nyeretlenségi sorozat végére tett pontot a Vorszkla Poltava, melynek kispadján Jurij Makszimov most mutatkozott be hazai közönség előtt. Zsinórban másodszor nyert a Dnyipro, amivel pontszámban beérte a hatodik helyezettet. Ez azért lényeges, mert a második kör lezárása után az első hat az európai kupahelyekért küzd tovább, míg a hátsó hatos a kiesés elkerüléséért meccselhet egymással.

Az ukrán Premier Liga 16. játéknapján: FK Lviv–Dnyipro 0–2, Zorja–Kárpáti 2–0, Poltava–Kolosz 1–0, Csernyihiv–Olekszandrija 2–0, Mariupol–Sahtar 1–1, Olimpik–Dinamo 1–3.

Az állás: 1. Sahtar 44 pont, 2. Dinamo 33, 3. Zorja 31, 4. Csernyihiv 30, 5. Olekszandrija 27, 6. Mariupol 18, 7. Olimpik 18, 8. Dnyipro 18, 9. Kolosz 17, 10. Kárpáti 11, 11. FK Lviv 11, 12. Poltava 11.

Forrás:
KISZó/Dunda György

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó