Nyíregyházán álltak bíróság elé

Egy nap alatt két ukrán férfit ítélt el a nyíregyházi bíróság cigarettacsempészés miatt.

A Nyíregyházi Járásbíróság költségvetési csalás miatt gyorsított eljárásban bűnösnek mondta ki két ügy ukrán vádlottját, és mindkét férfit jogerősen 1-1 évre próbára bocsátotta – közölte dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

H. M. egy mikrobusszal jelentkezett belépésre Záhonynál. A férfi és utasai a pénzügyőr kérdésére azt nyilatkozták, hogy fejenként 2-2 doboz cigaretta és 1-1 liter alkohol van náluk. A tételes vámvizsgálatot követően a mikrobusz akkumulátorának üregéből

289 doboz cigaretta került elő.

H. M. a költségvetésnek 357 527 forint vagyoni hátrányt okozott azzal, hogy nem fizette meg a cigaretta után járó adót.

S. P. Lónyánál jelentkezett belépésre Magyarországra egy személygépkocsival, s valótlanul azt állította, hogy összesen 2 doboz adómentes cigaretta van nála.

A tételes vámvizsgálat során a gépjárműben elrejtve 297 doboz ukrán zárjegyes, adózatlan cigarettát találtak. Ezzel a költségvetésnek 365 961 forint vagyoni hátrányt okozott.

Mivel tetten érték őket, lehetőség volt arra, hogy az ügyészség az elkövetéstől számított 15 napon belül bíróság elé állítsa őket, és a bíróság gyorsított eljárásban hozzon ítéletet. A vádlottak elismerték a bűnösségüket, és nem kívánnak fellebbezni az ítélet ellen.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó