Kárpátalján a békeláng

Osztrák cserkésztestvéreik jóvoltából idén is mindannyiunk otthonát bevilágíthatja a betlehemi jászol meleg fénye – számolt be a misszióról a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség (KÁMCSSZ) közösségi oldalán.

A messziről hozott lángocskát húsz nemzet sok száz cserkészek jelenlétében vette át az összmagyar cserkészküldöttség egyik képviselője. Kárpátaljáról 19-en voltak jelen.
Második éve szervez a Magyar Cserkészszövetség többnapos programot a lángátadó köré: idén a hat magyar cserkészszövetség 93 tagjával együtt. Sopronban ismerkedtek egymással játékos, ismeretátadó forgószínpad keretében, megtekintették a titokzatos óvárost kincskereső játék segítségével.

Másnap reggel érkeztek Bécsbe. A lángátadó ceremónia, mely rövid ökumenikus istentiszteletbe volt ágyazva a donaufeldi templomban volt.

A lángot idén Victoria Kampenhuber emsi Vöröskereszt-önkéntes hozta Betlehemből és adta át a nemzetek képviselőinek.

Idén a részt vevő magyar cserkészszövetségek közül az RMCSSZ volt a lángátvevő, a vajdasági a zászlóvivő, a magyarországi a könyörgésolvasó.

A kontingens másik fele eközben a bécsi cserkészmúzeumba látogatott, s később csatlakozott a templom előtti parkban az izgalmas dzsemboris életérzéshez: nyakkendők és cserkészjelvények csereberéjével születtek új ismeretségek.

A lángot hosszú buszúton hozták haza, hogy a béke üzenetét határok nélkül adhassák tovább.

A csapi központi átadó ünnepségről már sok településre elvitték a lángot, de a hét folyamán igyekeznek minél több településre eljuttatni.

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó