Hetyenben járt Barta Szabolcs

December 17-én Hetyenbe látogatott Barta Szabolcs, a Mezőkaszonyi Kistérségi Társulás polgármesterjelöltje, Sin József, a KMKSZ beregszászi járási szervezetének elnöke és a Beregszászi Járási Tanács elnöke, Horváth László, az UMDSZ járási elnöke és a Beregszászi Járási Tanács alelnöke, Tóth Miklós és Péter Csaba megyei képviselők, valamint Bakancsos László, a járási tanács képviselője. Továbbá jelen volt a hetyeni református gyülekezet lelkipásztora, Cseresznye Albert, Kovács Etella, a KMKSZ helyi alapszervezetének elnöke és Tóth Tibor, a Hetyeni Általános Iskola igazgatója.

A vendégek bemutatása után Sin József szólt a jelenlévőkhöz: – A két alapszervezet, a KMKSZ és UMDSZ ismét összefogott és azt a döntést hozta, hogy a Mezőkaszonyi Kistérségi Társulás választásain Barta Szabolcs polgármesterjelöltet közösen támogatja. Kitért arra is, hogy az anyaország által számos intézmény került felújításra a magyarságunknak köszönhetően. Horváth László kiemelte, Barta Szabolcsot tartják alkalmasnak a Mezőkaszonyi Kistérségi Társulás polgármesteri pozíciójának a betöltésére, hisz neki megvan a megfelelő szakmai végzettsége. Tóth Miklós megyei képviselő megköszönte a falu lakosainak az elmúlt parlamenti képviselői választásokon kapott szavazatokat, hisz Hetyenben kimagasló fölénnyel, szám szerint 72 százalékkal nyert. „Mi, magyarok fogjunk össze és menjünk el december 22-én és ennek megfelelően szavazzunk” – Péter Csaba és Bakancsos László arra ösztönöztek mindenkit, hogy ott legyünk december 22-én és szólítsuk meg szomszédainkat, rokonainkat, hogy ők is menjenek el szavazni. Mutassuk meg, hogy az összefogásban az erő.

A két szervezet két képviselőjelöltet támogat: Tóth Erikát, a Hetyeni Általános Iskola tanárát és Kovács Etellát, a Hetyeni Szivárvány Óvoda vezetőnőjét. Szerintük ez a két ember a legalkalmasabb arra, hogy a falut képviseljék.

“Barta Szabolcs vagyok, 1985-ben születtem Beregsomban. Itt kezdtem az általános iskolát, a középiskolát Kaszonyban fejeztem be. Tanulmányaimat az Ungvári Nemzeti Egyetem Közgazdaságtan Karán folytattam, ahol 2007-ben szereztem diplomát. Ezután a banki szférában dolgoztam. Ezután egy szupermarket, majd egy vendéglő üzletvezetőjeként tevékenykedtem. Továbbá van tapasztalatom a növénytermesztésben és állattenyésztésben. Számos feladata van egy kistérség vezetőjének. Fontosnak tartom a közutak javítását. Nagy gondot okoz a háztartási szemét elszállítása és tárolása, ezért ki kell kidolgozni egy megfelelő programot a probléma megoldására. Továbbá célom egy térségi tűzoltóállomás kialakítása, hogy baj esetén gyorsan tudjunk reagálni. Emellett feladatomnak tekintem a fiatalok képzését, hogy itthon tudjanak boldogulni és itthon alapítsanak családot” – mutatkozott be Barta Szabolcs polgármesterjelölt.

Ezt követően Cseresznye Albert lelkipásztor e kérdést intézte Barta Szabolcshoz:

– Hogyan képzeli el a kistérségben megalakuló tanács hatékony működését ha nem lesz arányos a falukat képviselő emberek száma. Mennyire igazságos ez, vagy hogyan érje el két képviselő hattal szemben, hogy az ő falujukkal is foglalkozzanak?

– Meg kell egyezni a tanács képviselőinek, hiszen egyik alkalommal Hetyenről döntünk, de a következőben egy másik kisfalu sorsáról fogunk, ezt észben kell tartani és ennek megfelelően szavazni bizonyos kérdésekben.

– Milyen megoldásra gondolt a temető és a falu rendben tartásával kapcsolatosan?

– Úgy gondolom, célszerű lenne szociális munkásokat alkalmazni és ők foglalkoznának ezekkel a feladatokkal.

Ezt követően a jelenlévők személyesen is beszélgethettek Barta Szabolcs polgármesterjelölttel.

Forrás:
KISZó/Tóth Erika

Post Author: KISZó