Számítógépekkel gazdagodott a beregszászi 7-es iskola

A Beregszászi 7. Számú Általános Iskolába zömében szociálisan hátrányos helyzetben élő gyermekek járnak. A tanintézmény igazgatója, a pedagógusok igyekeznek felzárkóztatni a roma diákokat, mindent megtesznek azért, hogy ők is kedvet kapjanak a tanuláshoz. De az iskolát mások is támogatjákA minap is értékes ajándékokkal gazdagodott a tanintézmény, a budapesti székhelyű MeOut Association (Én Kint Egyesület) tagjai Grezsa István miniszteri biztos közbenjárásával hét számítógépet és egy nyomtatót hoztak. Az átadón részt vett Szilágyi Mátyás, a beregszászi konzulátus főkonzulja és Csizmadia Alexandra gazdasági attasé.

– Ötödik éve, hogy egyesületünk karácsonyi adományokat hoz Kárpátaljára. Mindig örömmel jövünk. Elsősorban számítástechnikai eszközöket hozunk, mert hisszük, a 21. században nagyon fontos, hogy a gyerekek korszerű eszközökön tanulhassanak – mondta lapunknak Labossa Bence, a MeOut Association projektmenedzsere.

– Partnereinken keresztül, illetve a nemzetpolitikai államtitkársággal, a miniszterelnökséggel, magyarországi cégekkel, és saját erőforrásból számítástechnikai eszközöket vásárolunk. Ám előzőleg felmérjük, melyik iskolának van szüksége támogatásra, így az igénynek megfelelően szerezzük be az eszközöket – Sándor Attila, az egyesület elnöke, aki hozzátette, az év végén egy vagy két kárpátaljai iskolát keresnek fel.

Labossa Bencétől megtudtuk, korábban részt vettek a nemzetpolitikai államtitkárság Petőfi Sándor Programjában, és akkor – öt évvel ezelőtt indult el ez a kezdeményezés. Azóta a Petőfi-programban és a Kőrösi Csoma Sándor Programban részt vevő ösztöndíjasokat is bevonják az adománygyűjtésbe.

A hasznos és értékes ajándékot Kudron Ágnes igazgató köszönte meg a gyerekek és a kollektíva nevében.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó