Év végi mérleg: Dancsa-Csundák Annamária

Szilveszteri lapszámunkban arra kértünk néhány személyt, mondja el, mi volt számára az év legkiemelkedőbb eseménye, illetve mit tervez a következő évre?

Dancsa-Csundák Annamária világbajnoki ezüstérmes snowboardos, a legutóbbi három téli olimpia résztvevője így összegzett:

– Nagyon sikeres év áll mögöttem, pedig számomra nem indult könnyen az idény. A januári versenyek nem sikerültek valami jól, de az év legfontosabb megmérettetésére csúcsformámba kerültem. Idén az egyesült államokbeli Park Cityben rendezték meg a FIS Snowboard és Freestyle Sí világbajnokságot, ahol két szakágban is rajthoz álltam.

A sportág óriás-műlesikló számában hatodik helyezést értem el, majd másnap világbajnoki ezüstérmes lettem paralel szlalomban. A fináléban mindössze 0,85 másodperccel maradtam alul a svájci Julie Zoggal szemben. Ez nemcsak számomra óriási siker, de sporttörténeti jelentőségű Ukrajna számára is. Ez az eredmény óriási lökést adott nekem. Az ezt követő világkupa versenyeken is jól csúsztam, többször is az első tízben végeztem. Úgy érzem, 2019-ben rengeteget fejlődtem. A nyári felkészülés is kiválóan sikerült, a korábbi évekkel ellentétben most két edzőtáborba is eljutottam, nyáron fedett sípályán, szeptemberben Svájcban készültem. A 2019/2020-as idény remekül indult, december elején negyedik idővel kvalifikáltam magam a Világkupa-sorozat első helyszínén, végül nem jutottam be a negyeddöntőbe, de kezdésnek ez biztató eredmény. Fizikailag, technikailag és mentálisan is toppon vagyok.

Ami a jövő évet illeti, 2022-ben lesz téli olimpia, így most a világkupa-sorozatra koncentrálok. Szeretnék végre megnyerni egyet, nagyon reménykedem abban, hogy ez 2020-ban sikerülni is fog. Január 2-án kelünk útra, az év első hónapjában összesen hat helyszínen állok rajthoz, 3-4 naponta más-más országban versenyzek. Nehéz időszak lesz ez, de nagyon motivált vagyok.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó