Kádár Tamás megtörte a csendet

A Nemzeti Sportnak adott interjút a Dinamo Kijev magyar válogatott labdarúgója, Kádár Tamás, aki alapembernek számít a válogatottban, a horvátok ellen 3–0-ra elveszített októberi Európa-bajnoki selejtező óta azonban nem játszott a csapatban, kihagyta a Wales elleni 2–0-ra elveszített sorsdöntő meccset is. A horvátok ellen kétszer is nagyot hibázott a 29 éves védő, mindkettőből gól lett, ezért nem játszott a következő selejtezőn Azerbajdzsán ellen, utána viszont sérülés miatt hiányzott a válogatottból.

Az interjúban arról beszélt az 57-szeres válogatott, hogy a horvátországi hibái nagyon megviselték lelkileg, hetekig nem szólt senkihez. Marco Rossi szövetségi kapitánnyal közösen döntöttek úgy, hogy ne játsszon Azerbajdzsán ellen, mivel nem volt rendben fejben. Szerinte pszichés okai voltak annak is, hogy nem sokkal később megsérült.

„Lelkileg nehéz helyzetbe kerültem, hiszen a válogatott mindig is a szívügyem volt. De én sem vagyok robot, én is hibázom. Megérdemeltem a kritikákat” – nyilatkozta.

Az ukrán szaksajtóban is sokan kritizálták, mondván egy negyvenéves ember is gyorsabb nála. Kádár erre azt mondta, futballistaként el kell viselni a negatív véleményeket, eredményei viszont magukért beszélnek.

Mostanra túltette magát a korábbi hibáin, sérüléséből is felépült, újra rendszeresen játszik a Dinamóban. „Amint egészséges lettem, azonnal visszaszereztem a helyemet a Dinamo kezdőcsapatában. Azért ez jelent valamit.” Eddig több mint 100 meccsen játszott az ukrán csapatban, Kádár szerint nem a véletlen műve, hogy eddig minden edzője számított rá.

Kádár 2017 februárjában igazolt a Dinamo Kijevhez 2,5 millió euróért, szerződése még három és fél évig köti a klubhoz. Bár erről nem beszélt, a Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a játékos és az anyagilag nehéz helyzetben lévő klub is hajlana arra, hogy eladják. A magyar védő értéke 4,5 millió euró. Felmerült, hogy akár a MOL Vidi is szerződtetné a bekket, aki korábban a Diósgyőrt erősítette az NB I-ben.

Szóba került a márciusi, Bulgária elleni Eb-pótselejtező is. Ha nyer a válogatott a bolgárok ellen, akkor az Izland–Románia párharc győztesével játszhat az új Puskásban az Európa-bajnoki szereplésért.

Kádár szerint nagy esélyt kaptak az élettől a sorsolással, nincs más dolguk, mint hogy addigra formába lendüljenek.

Százszázalékos állapotban kell Telkibe érkeznünk, nagy sansz ez a válogatottnak, meg kell ragadni az alkalmat. Nem lesz könnyű, idegenben lépünk pályára, de a sorsolás kedvező. Ismerjük el, lehetett volna sokkal rosszabb is.

 

Forrás:
KISZó/nso.hu
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó