Megtalálták a homoki falunévtábla-rongálókat

Két helybéli, büntetett előéletű férfi követte el az ungvári járási Homokon a településnevet jelző magyar feliratú táblák barbár rongálását, derül ki az ungvári rendőrség tájékoztatójából.

A feltételezett elkövetőket már őrizetbe is vették. Egy 35, és egy 45 éves homoki illetőségű lakosról van szó, akik büntetett előéletűek. A hatóság feltételezése szerint a táblarongálás mellett más bűncselekményt is elkövethettek. Január 6-án, az esti órákban a szomszédos Koncházán baltával támadtak rá az egyik magán lerakat biztonsági őrére, akit a súlyos bántalmazás után ki is raboltak. A feltételezett elkövetők ellen már meg is indult a bűnügyi eljárás.

Mint arról lapunk beszámolt: az ortodox karácsony előestéjén történt vandál cselekmény miatt az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) feljelentést tett a rendőrségen. Az országos szervezet elnöke, dr. Zubánics László azt is elmondta a Kárpáti Igaz Szónak, hogy a korábban az ő közreműködésükkel állított táblákat rövid időn belül újra elkészíttetik és átadják a helyi önkormányzatnak, hogy kihelyezzék azokat.

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó