Segítsünk a tűzkárosultaknak!

Az idei év a jó dolgok mellett sajnos rosszakat is hozott, mondhatni tragédiát. A beregszászi Petro Kovtant és családját borzasztó tragédia érte, január 11-én az Arany János utcai házukat, vagyontárgyait és okmányait a pusztító tűz teljesen megsemmisítette.

Babják Zoltán a szomorú hír hallatán azonnal a helyszínre sietett Orosz Gézával és Galajda Józseffel, a városi tanács képviselőivel. Petro Kovtannal, a leégett ház tulajdonosával felmérték a károkat. Az előzetes következtetés szerint rövidzárlat okozta a tüzet. Olyan döntés született, hogy a kommunális vállalat lebontja a ház maradványait, s elszállítja a hulladékot. Emellett a polgármesteri hivatal segít a család tűzben megsemmisült okmányainak pótlásában is.

Azt tervezik, hogy a szponzorok és más támogatók segítségével májusig újjáépítik a házat, közölte Babják Zoltán. Addig a beregszászi Izsák János ajánlott fel ideiglenes szállást a családnak.

Beregszász polgármestere azzal a kéréssel fordul mindenkihez, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák a károsultakat építőanyaggal, bútorral, ruhaneművel stb., illetve pénzadományokkal, amit a következő bankkártyákra utalhatják: Privat Bank 4149629386636732, Ukrszibbank 5169304902705310. Az adományokat emellett a B. Hmelnickij út 65. szám alatt (Ciklámen üzlet) is átveszik.

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó