Kinek kell ZNO-vizsgáznia és mikor?

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is a középiskolák végzősei, illetve a koledzsek, technikumok diákjai a külső független tesztelés (ZNO) formájában írják az állami összegző atesztációt (DPA). De jelentkezhetnek az érettségi vizsgára a korábbi évek végzősei is, ha az idén főiskolára, egyetemre szeretnének felvételizni.

Már javában tart a regisztráció a külső független tesztelés (ZNO) próbatesztjeire. A próbavizsgák nem kötelezőek, csupán azzal a céllal szervezik azokat, hogy a végzősök előzetesen megismerkedhessenek az érettségi menetével, gyakorolják a helyes és hatékony időbeosztást, szokják a terhelést. A próbateszt fizetett, annak összegét minden regionális központ egyénileg határozza meg, ami az idén 138-tól 150 hrivnyáig terjedhet lakhelytől függően.

Január 24-ig bárki jelentkezhet, számol be az osvita.ua.

A tétvizsgákra történő regisztráció februárban kezdődik, az első ZNO-vizsga pedig május 21-én lesz, matematikából. Az eredményeket minden tantárgyból legkésőbb június 24-ig közzéteszik.

Azok számára, akik valamilyen nyomós ok miatt nem tudtak a teszteken részt venni, a pótvizsgaidőszak alatt, június 25 – július 17 között lehetőségük van pótolni. Ezek eredménye július 22-ére elérhető lesz.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó