Nagycsoportos, aki már iskolás szeretne lenni

Lívia szeret óvodába járni, de meggyőződése, hogy az iskolában sokkal jobb lesz, és a nővére figyelmeztetése, hogy ott majd sokat kell tanulni, sem riasztja el.

Kopasz Lívia Márta a Técsői 1. számú óvoda nagycsoportjába jár, amely a „Szentjánosbogár” nevet viseli. Már elsajátította az ukrán nyelvet, ismeri a számokat és a nyomtatott betűket is. Nagyon szorgalmas, harmadszor is újrakezdi az elrontott számsort. Még nem mindig sikerül helyesen leírni azt a fránya hatost, de nagyon kitartó.

Az oviban az ukrán betűket tanulják, a nővérének köszönhetően azonban már ismeri a magyar ABC-t is, és hiba nélkül írja le a családtagok nevét.

A legjobb barátnőjét Viviennek hívják, sokat játszanak együtt, néha az óvodán kívül is találkoznak. Inkább a lányokkal játszik, mert a fiúk eléggé verekedősek. Egyéb érdekes dolog is történik az oviban, legutóbb a Mikulás látogatott el hozzájuk és ajándékot is hozott. Lívia szeret verset mondani, a nagyszakállúnak is szavalt.

A szüleinek is szívesen segít, imád az anyukájával süteményt sütni. Az egyik diós süti összes hozzávalóját ismeri, és ő kavarja azokat össze. Már egészen nagylány, februárban hatéves lesz, ami azt jelenti, hogy idén szeptemberben végre iskolába mehet. Már azt is tudja, hogy óvó néni lesz.

Bökényi Magdolna

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó