Erfán Ferenc tárlata a beregszászi konzulátuson

A beregszászi konzulátus kiállítással ünnepelte a Magyar Kultúra Napját. A vendégek Erfán Ferenc festőművész alkotásait tekinthették meg a külképviselet új kiállítótermében.

Kárpátalja megbízott kormányzójának üdvözletét Roman Hajnasz főosztályvezető tolmácsolta, aki elmondta, a kultúra a békés élet alapja. Ez tanít mindenkit toleránsnak lenni, a művészet nyelvén keresztül megérteni egymást. Az olyan kulturális-művészeti rendezvények, mint a mai is, összekovácsolják az itt élőket, együttműködést hoznak létre, hozzájárulnak a közösségek fejlődéséhez.

– Erfán Ferenc festészete a kárpátaljai festőiskola hagyományaira, Boksay József naturalista ábrázolásmódjára, valamint a belső tájak és képek impresszionista és posztimpresszionista alkotásmódjára épül. Képein a bravúros megoldású portrék mellett megelevenedik a kárpátaljai táj és különböző csendéletek. Munkássága szervesen illeszkedik a kárpátaljai festészeti tradíciókba, ugyanakkor a képek egyéni hangvételűek, nagyszabásúak és nagyszerűek – mondta Szilágyi Mátyás főkonzul.

Erfán Ferenc megköszönte a lehetőséget, azt, hogy alkotásai a beregszászi külképviseleten is bemutatásra kerülhettek.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó