Köd és szürkeség jellemzi a hétvégét

Szombatra virradóan is nagy területen képződött köd, melynek egy része napközben is tartósan megmarad. A ködös tájakon ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. Délután -2, +6 fokot mérhetünk, délen lehet enyhébb az idő.

Vasárnap is a borongós, szürke, helyenként tartósan ködös idő lesz meghatározó, csak délen, délkeleten van esély arra, hogy felszakadozzon a felhőzet, és kisüssön a nap. Itt 5-8 fok is lehet, máshol -1, +4 fok várható. Délelőtt főként északkeleten, délután helyenként fordulhat elő kisebb eső, ónos eső. A szél továbbra is gyenge marad.

Hétfőn a ködös körzetek mellett kezdetben eső, helyenként ónos eső főként délen és keleten fordulhat elő. Délután kelet felé távozik a csapadék, de marad a szürke idő. Mérsékelt lesz a nyugatias szél. 0, +6 fok közé melegedhet a levegő.

Kedden már többfelé feltámad a déli-délnyugati szél. Nyugat felől csapadékzóna érkezik, többfelé várható eső, északon havas eső, havazás, néhol ónos eső is. A csúcshőmérséklet 0 és +11 fok között alakul, északon lesz hidegebb, délnyugaton enyhébb idő.

Forrás:
KISZó/idokep.hu

Post Author: KISZó