A Kárpáti Medvék nyerték a nemzetközi jégkorongkupát

Nagyszabású nemzetközi jégkorongtornát rendeztek az elmúlt hétvégén az Ice Land ungvári műjégpályán. Az egynapos rangos megmérettetésre Kárpátalja válogatottja mellett szlovákiai amatőr alakulatok is érkeztek. A torna, a hazai gárda a Kárpáti Medvék győzelmével ért véget.

Több évtizedes kihagyás után egyre erősebb a jeges sport vidékünkön. Az utánpótlás-nevelés mellett ennek egyik ékes bizonyítéka a 5th Friendship Cup Uzhgorod 2020 nevű nemzetközi torna, amelyre öt – egy kárpátaljai és négy szlovákiai (HK Svidnik, HK Sobrance, HK Snina és HK Bratislava) – gárda nevezett. A gyors, technikás, látványos és kemény ütközésekkel tarkított meccseken nem kímélték egymást a játékosok, az utolsó összecsapásai kiélezett csata folyt a jégen. Minden mérkőzésen megválasztották a meccs legjobbját. Ahogy tavaly, idén is a Kárpáti Medvék hódították el a trófeát. A második helyen a szobránciak végeztek, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a HK Snina csapata állhatott fel.

A torna a Kárpáti Medvék jégkorongcsapat, a Megyei Jégkorongszövetség, az ungvári önkormányzat és a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatás közös szervezésében került megrendezésre.

 

Forrás:

KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó